Αλβανία- Μπερίσα: 'αποτρόπαια και κατακριτέα πράξη η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα"

Αύγουστος 14, 2010
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, στα συλλυπητήρια του, για τη δολοφονία του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα, προς την οικογένεια του θύματος και την ελληνική κοινότητα της Χιμάρας, αναφέρει ότι η περιοχή είναι πάνω από διακόσια χρόνια δίγλωσση (ελληνόφωνη) και στιγμάτισε το περιστατικό ως μια βάρβαρη πράξη. Τονίζοντας ότι δεν είναι έγκλημα το να μιλά η κοινότητα της Χιμάρας ελληνικά.


Ο αλβανός πρωθυπουργός θεωρεί τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα αποτρόπαια και κατακριτέα. Ως επικεφαλής της κυβέρνησης – όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα- ζήτησε την επιβολή κυρώσεων από τη Δικαιοσύνη για τους υπεύθυνους.

«Η δολοφονία ενός ανθρώπου είναι σε κάθε περίπτωση ένα έγκλημα, μια πράξη κακή και επιλήψιμη. Η κυβέρνηση απαιτεί την επιβολή του νόμου και να οδηγηθεί με κάθε δυνατή προσπάθεια ο ένοχος στη δικαιοσύνη. Όταν τα μέσα ενημέρωσης οδηγούν τους ανθρώπους στο έγκλημα αυτό γίνεται ακόμη πιο σκληρότερο. Είναι ένα σημάδι τυφλού φανατισμού. Οι Αλβανοί γνωρίζουν ότι η κοινότητα στην πόλη αυτή είναι δίγλωσση και αυτό δεν συμβαίνει σήμερα αλλά και πριν 100 και 200 χρόνια και ακόμη πιο πριν»



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος