Κοσσυφοπέδιο: Ο σερβικός πληθυσμός ας μην τρέφει αυταπάτες…




Αύγουστος 27, 2010

Πρίστινα.

«Η μόνη λύση για τους Σέρβους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, είναι η ένταξή τους στο σύστημα του Κοσσόβου, και να μην τρέφουν αυταπάτες για κάποιο είδος αυτονομίας ή ανταλλαγής εδαφών».

Αυτή ήταν η εκτίμηση – γράφει η ‘Γκαζέτα Σταρτ’, μετά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου Φατμίρ Σεϊντίου με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε.

Ο κοσσοβάρος πρόεδρος δήλωσε ότι οι συστάσεις της Διεθνούς Ομάδας Κρίσης, θεωρείται εντελώς απαράδεκτη για τα όργανα του Κοσσυφοπεδίου.

« Είναι εντελώς παράλογο να διαδηλώνει κάποιος σχέδια αυτονομίας για το βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Είμαστε πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε με τη Σερβία, αλλά με κανέναν τρόπο την κυριαρχία του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου.



Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος είπε ότι οι συστάσεις της Διεθνούς Ομάδας Κρίσης βρίσκονται εκτός πραγματικότητας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση αυτονομίας του βορείου Κοσσυφοπεδίου, ή σχέδιο ανταλλαγής εδαφών με γειτονική χώρα», δήλωσε ο Θάτσι.



Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, υποστήριξε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και εξέφρασε τη θέση της χώρας του, ότι «η εδαφική ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου είναι εγγυημένη».





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος