Ισραήλ: Συνελήφθη Ραβίνος που ισχυρίζεται ότι πρέπει να σκοτώνονται όσοι δεν είναι εβραίοι (…)


Αύγουστος 19, 2010

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα (Πέμπτη) έναν ραβίνο ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο που αναφέρεται στις περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να δίνεται άδεια να σκοτώνονται όσοι δεν είναι εβραίοι, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών τους.

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας σύμφωνα με το πρακτορείο AFP. O Elitzur Yosef που κατοικεί στην ισραηλινή αποικία στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, συνελήφθη με την κατηγορία της υποκίνησης σε βία.

Το βιβλίο, όπως σημειώνει η ρουμανική εφημερίδα ‘Χοτ νιους» από όπου αντλούμε και την πληροφορία αυτή, έχει τον τίτλο «Tora regelui» και γράφηκε από τον αναφερόμενο ραβίνο και έναν ακόμη. Όπως αναφέρεται στην ‘Haaretz’ «τα μωρά και τα παιδιά των εχθρών του Ισραήλ, πρέπει να θανατώνονται ως μέτρο κατά της αύξησής τους και του μελλοντικού κινδύνου να βλάψουν το Ισραήλ».

Οι δύο συγγραφείς υποστηρίζουν ότι για τους μη εβραίους δεν υπάρχει συμπόνια¨

«Ο κάθε τόπος, όπου δεν υπάρχει εβραϊκή επιρροή, αποτελεί απειλή για τη ζωή του Ισραήλ και έχουμε το δικαίωμα να τους σκοτώνουμε» έγραψαν οι συγγραφείς του βιβλίου.

Το βιβλίο το οποίο δημοσιεύθηκε πρόσφατα, επικρίθηκε από πολλούς ραβίνους, που ισχυρίστηκαν ότι οι απόψεις των συγγραφέων είναι αντίθετες με τις διδασκαλίες του Ιουδαϊσμού.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος