Σερβία: Άρχισαν νέες επίσημες συνομιλίες με το ΔΝΤ




Βελιγράδι, 23 Αυγούστου 2010. (AP)- Beta

Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της αντιπροσωπείας της Σερβίας άρχισαν τη Δευτέρα το πρωί, τις επίσημες συνομιλίες για την αναθεώρηση της πέμπτης συμφωνίας – stand by- πίστωσης, αξίας περίπου τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το επίσημο μέρος των διαπραγματεύσεων ξεκίνησε στις 9:00 π.μ. στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Εθνικής Τράπεζας της Σερβίας (NBS).

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σερβίας προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η συνεργασία με το ΔΝΤ θα συνεχιστεί το απόγευμα στο κτίριο της σερβικής κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει αναθεώρηση της πίστωσης, παρουσία του πρωθυπουργού Μίρκο Τσβέτκοβιτς και της υπουργού Οικονομικών Ντιάνα Ντραγκουτίνοβιτς.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της σερβικής κυβέρνησης, όπως γράφει το Beta, κύριο θέμα του νέου γύρου των συνομιλιών θα είναι η νομοθεσία σχετικά με την νέα φορολογική πολιτική και τον καθορισμό του βαθμού θεμελίωσης του χρέους.

Η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ έφθασε στο Βελιγράδι στις 18 Αυγούστου και άρχισε την επομένη την προετοιμασία των τεχνικών συνομιλιών σχετικά με την αναθεώρηση, κατόπιν πρότασης του Υπουργείου Οικονομικών της Σερβίας και της ΕΤΣ, γράφει η Beta.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος