Αλβανική Συνομοσπονδία : " Ανεύθυνη η τοπική αυτοδιοίκηση Χιμάρας γιατί κλείνει τους δρόμους…"





Αύγουστος 23, 2010.



Η Συνομοσπονδία Αλβανών Βιομηχάνων προειδοποίησε για πιθανή οικονομική κατάρρευση εξαιτίας των βορειοηπειρωτών κατοίκων της Χιμάρας, καθώς και τον επενδυτικό κίνδυνο της τουριστικής βιομηχανίας της Αλβανίας, «λόγω της ανευθυνότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις ενέργειές της μετά το ατύχημα που συνέβη πριν μια εβδομάδα όπου σκοτώθηκε ένας 35χρονος».


Σαφώς, το δημοσίευμα αναφέρεται στη δολοφονία του ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα.

Η συνομοσπονδία έχει εκφράσει την ανησυχία της, μέσω ενός δελτίου τύπου, όπου δηλώνεται ότι «αυτές οι συμπεριφορές των τοπικών αρχών, μπορούν να ωθήσουν σε μαζική αποχώρηση των τουριστών από τα τουριστικά κέντρα της περιοχής».

Το δημοσίευμα της αλβανικής τηλεόρασης «Τοπτσάνελ» τονίζει ότι η αλβανική συνομοσπονδία, παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα στα δημόσια πράγματα της Χιμάρας από αυτές, που παρουσιάζουν τα αλβανικά ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Η αλβανική Συνομοσπονδία ζήτησε από την κυβέρνηση της Αλβανίας να εφαρμόσει άκαμπτα τα νομικά μέτρα για να αποφευχθεί, τυχόν, επανάληψή τους με το κλείσιμο, δηλαδή, της εθνικής οδού, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής που είναι εις βάρος του τουρισμού.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος