‘Νέα Δημοκρατία’ Σκοπίων: Ποιο είναι το μέλλον της χώρας κύριε Γκρουέφσκι;




Σεπτέμβριος 6, 2010.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων - Нова Демократија, δηλ. Νέα Δημοκρατία, Ιμέρ Σελμάνι, απηύθυνε δημόσια ερώτηση προς τον πρωθυπουργό της χώρας να πει ποιο είναι το μέλλον της χώρας, στα προσεχή, τουλάχιστον, χρόνια.

«Ο πρωθυπουργός έχει την υποχρέωση προς τους πολίτες να εξηγήσει κατά πόσον προσβλέπει σε αυτό που η πλειοψηφία της χώρας επιθυμεί. Να μας δηλώσει αν ονειρεύεται μια άλλη πΓΔΜ, που θα ακολουθήσει να αγωνίζεται για την επιβίωσή της μέσα στην ατομικότητά της και σε διεθνή απομόνωση, βυθισμένη στις εθνοτικές εντάσεις και απειλές, χωρίς καμία προοπτική ιδιαίτερα για τις νέες γενιές» είπε ο Σελμάνι.

Ο πρόεδρος της (αλβανικής) Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε για ακόμη μια φορά τους λόγους που τον κάνουν να μην υποστηρίξει τις τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής, εκτός αν τα αιτήματα που είχε καταθέσει γίνουν αποδεκτά.

Ο Σελμάνι είχε ζητήσει τη δημιουργία ενός ξεχωριστού οργάνου για τον έλεγχο των δαπανών και των κονδυλίων του προϋπολογισμού, την ενίσχυση της θέσης του Αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου και την επέκταση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στο νομοθετικό σώμα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος