Σκόπια: Ο Γκρουέφσκι απειλεί να κλείσει την τηλεόραση «Α1»!


Οκτώβριος 5, 2010

Κόντρα μεγάλη ξέσπασε μεταξύ της Κυβέρνησης των Σκοπίων και του αντιπολιτευόμενου καναλιού «Α1».

Σήμερα η αναφερόμενη σκοπιανή τηλεόραση παρουσιάζει στη συχνότητα της ‘μαύρη οθόνη’ σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

« Η μαύρη οθόνη που εκπέμπεται από την Α1 TV», λέει η ανακοίνωση της τηλεόρασης «είναι μια συμβολική έκφραση για την κατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα και τα θεσμικά όργανα που υπάρχουν σε αυτήν.

»Η χθεσινή επιδρομή στο πρόγραμμα με την απαγόρευση διαφήμισης που επεβλήθη από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι η τελευταία κίνηση μιας συνεχούς πίεσης των τελευταίων ετών από την κυβέρνηση προς την τηλεόραση Α1.

»Καταγγέλλονται δημοσιογράφοι με γκράφιτι στους δρόμους, απειλούν δημόσια ή κρυφά τη ζωή τους, παραποιούν ειδήσεις, παραπλανώντας το λαό να μην πιστεύει στην τηλεόρασή μας.

Σε αντίθεση με άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το χρέος μας στην αντικειμενική ενημέρωση. Δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται στην εξουσία αλλά εδώ και δύο δεκαετίες το κόμμα του Γκρουέφσκι VMRO-DPMNE, προσπαθεί να μας κλείσει το στόμα.

Η Α1 ΤV, θα συνεχίσει να μάχεται εναντίον όλων των μορφών φίμωσης και θα επιτελέσει το έργο της προς το συμφέρον των τηλεθεατών και της εμπιστοσύνης που της δείχνουν.

Η αντίδραση του κόμματος Γκρουέφσκι

Το κόμμα του Γκρουέφσκι αντιδρώντας στην διαμαρτυρία του καναλιού, δήλωσε ότι « το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι μια ανεξάρτητη αρχή που έχει συσταθεί από το κοινοβούλιο και καμιά κρατική αρχή δεν έχει εκδώσει απαγόρευση για τη λειτουργία του καναλιού…

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος