Βουλγαρία: Αρκούδες κατασπάραξαν κατσίκια , μοσχάρια και αγελάδες




Οκτώβριος 5, 2010.

Πανικός έχει δημιουργηθεί στα βουλγαρικά χωριά της βόρειας Ροδόπης από τις συχνές επιθέσεις αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε δύο χωρια του δήμου Σμόλιαν, έγιναν επιθέσεις αρκούδων όπως ανέφερε ο Γκεόργκι Γκεοργίεφ, ειδικός στην ‘βιοποικιλότητα’ της Περιφερειακής Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Υδάτων του Σμόλιαν.

Χθες, Δευτέρα, στο χωριό Πέτκοβο, αρκούδα επιτέθηκε σε περίπτερο του χωριού, προξενώντας ζημίες και στην πορεία της σκότωσε μια κατσίκα και την κατασπάραξε.

Χθες, επίσης, στη γειτονιά «Τούχπατα» του χωριού Ρίμπεν του δήμου Μπάνιτε (νότια Βουλγαρία), επιτέθηκε μεγαλόσωμη αρκούδα σε μοσχάρι το οποίο σκότωσε και το έφαγε. Ο ιδιοκτήτης του βρήκε μερικά από τα οστά του.

Ακόμη στο κοντινό χωριό Ντολ, αρκούδες επιτέθηκα σε έγκυο αγελάδα και την κατασπάραξαν.

Οι ζημιές που προξένησαν οι αρκούδες, όπως αναγράφει η βουλγαρική εφημερίδα '24 Часа', στη διάρκεια του περασμένο Σαββατοκύριακου είναι οι εξής:  κατασπάραξαν δύο αγελάδες, τέσσερα πρόβατα, και μη καταμετρημένα μοσχάρια. Κατέστρεψαν επίσης κυψέλες για να πάρουν το μέλι καθώς και οπωρώνες της περιοχής.

Οι κάτοικοι με τη δύση του ήλιου κλείνονται στα σπίτια τους από το φόβο επιθέσεων των αρκούδων.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος