Βουλγαρία: Σε εξέλιξη η άσκηση «Θρακικό Φθινόπωρο – 2010»

Οκτώβριος 18, 2010.



Σε εξέλιξη βρίσκεται, ήδη, η νέα βουλγαρο-αμερικανική άσκηση, που έχει την ονομασία «Θρακικό Φθινόπωρο – 2010».

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας, η στρατιωτική άσκηση άρχισε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στην περιοχή της Φιλιππούπολης (Plovdin) και θα περατωθεί στις 27 Οκτωβρίου 2010.

Στην άσκηση συμμετέχουν στρατιώτες των ειδικών βουλγαρικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας από κοινού με στρατιώτες της 37ης Μοίρας της 86ης Επιχειρησιακής Δύναμης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που σταθμεύει στην Ευρώπη.

 Θα χρησιμοποιηθούν βουλγαρικά μεταφορικά στρατιωτικά αεροσκάφη, τύπου “C-27J – Spartan”, καθώς και τρία μεταφορικά αεροσκάφη «C-130 Hercules» καθώς και «C-21» της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.


Κύριο μέρος της άσκησης «Θρακικό Φθινόπωρο – 2010» είναι η ρίψη αλεξιπτωτιστών από τα αεροσκάφη ‘C-130 Hercules’ στη διάρκεια της νύχτας, στην οποία θα συμμετάσχουν Βούλγαροι αλεξιπτωτιστές.

Επιπρόσθετα, οι Βούλγαροι πιλότοι, συνεργαζόμενοι με τους αμερικανούς πιλότους θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές στη διάρκεια των πτήσεων με τα αεροσκάφη C-130, ενώ αντίστοιχα οι αμερικανοί πιλότοι, θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές στη διάρκεια των πτήσεων με τα αεροσκάφη “C-27J – Spartan”.

Σκοπός της κοινής άσκησης είναι η ανταλλαγή εμπειριών στη χρησιμοποίηση στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών σε περιπτώσεις εφαρμογής διαδικασιών του ΝΑΤΟ.

Η άσκηση «Θρακικό Φθινόπωρο – 2010» θα ενισχύσει την ετοιμότητα των ειδικών μονάδων των τριών ενόπλων βουλγαρικών δυνάμεων ώστε να συμμετέχουν επάξια, με τη βέλτιστη κατάρτιση, σε νατοϊκές αποστολές στο διεθνές περιβάλλον.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος