Βουλγαρία: Κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη

Οκτώβριος 18, 2010.



Η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται αμείωτη.

Το κόμμα ‘ ΑΤΑΚΑ’ διοργανώνει συλλαλητήριο στη Φιλιππούπολη, στις 20 Οκτωβρίου με σύνθημα «Όχι ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το συλλαλητήριο, όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 15:00. Θα συμμετάσχει σε αυτό πρόεδρος του κόμματος Βόλεν Σίντεροφ, οι βουλευτές του κόμματος και τα συντονιστικά όργανα κάθε περιοχής από ολόκληρη τη χώρα.



Εξάλλου και το παραδοσιακό κόμμα VMRO (ΕΜΕΟ), θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση Τετάρτη, στις 20 Οκτωβρίου, κι αυτό, μπροστά από το Κοινοβούλιο στη Σόφια για να ζητήσει συζήτηση, στην Εθνική Συνέλευση, για δημοψήφισμα προκειμένου να συνηγορήσει η Βουλγαρία, στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος, Τσέτσκα Τσάτσεβα, είχε υποσχεθεί μια τέτοια συζήτηση στο βουλγαρικό Κοινοβούλιο.

Το κόμμα VMRO έκανε μεγάλη εκστρατεία για το ζήτημα αυτό σε όλη τη Βουλγαρία και κατάφερε να συγκεντρώσει 330.000 υπογραφές από τους Βούλγαρους πολίτες.

«Θέλουμε να δούμε αν η Διοίκηση θα κρατήσει το λόγο της ή θα αναβάλει για άλλη φορά την ψηφοφορία. Εμείς θα είμαστε μπροστά από την Εθνοσυνέλευση την Τετάρτη στις εννέα το πρωί, στο μνημείο του «Απελευθερωτή Βασιλιά».

»Έτσι για άλλη μια φορά θα διακοινώσουμε τη θέση μας στο δημοψήφισμα αυτό» , δήλωσαν εκπρόσωποι του κόμματος.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος