Οχήματα με βουλγαρικές πινακίδες …δεν γίνονται δεκτά στα Σκόπια





Οκτώβριος 2, 2010.

Κλειστές είναι οι μπάρες στο σκοπιανό-βουλγαρικό μεθοριακό σταθμό Delcevo, για οχήματα που έχουν βουλγαρικές πινακίδες.

Το σκοπιανό Τελωνείο δεν επιτρέπει να εισέλθουν στη χώρα οχήματα που έχουν βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει σκοπιανή και βουλγαρική υπηκοότητα…

Ήδη, χθες, 16 οχήματα Σκοπιανών που δήλωσαν Βούλγαροι και αγόρασαν αυτοκίνητα από τη Βουλγαρία δεν τα επέτρεψαν να εισέλθουν στο σκοπιανό έδαφος.

Η κόντρα χοντραίνει με τους δηλωμένους ως Βούλγαρους, κατοίκους της πΓΔΜ, που απέκτησαν διαβατήριο βουλγαρικό και της σκοπιανής κυβέρνησης που αντιδρά σε αυτήν την πραγματικότητα.

Οι τελωνειακές αρχές υποστηρίζουν ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σκοπιανών πολιτών με αυτοκίνητα που έχουν βουλγαρικούς αριθμούς κυκλοφορίας, βάσει μιας κυβερνητικής διάταξης που ετέθη σε ισχύ από χθες.

Οι σκοπιανοί ιδιοκτήτες των οχημάτων, που δεν τους επετράπη η είσοδος στη χώρας τους, αντέδρασαν στη διαδικασία αυτή και υποστηρίζουν ότι ο νόμος επιτρέπει για έξι μήνες την παραμονή στη χώρα αυτοκινήτων με ξένους αριθμούς και είναι απαράδεκτη η απαγόρευση σε αυτούς, της διέλευσης των συνόρων.

«Υποστηρίζουν, οι τελωνειακές αρχές, ότι οι κατέχοντες διπλή υπηκοότητα δεν μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητα με βουλγαρικούς αριθμούς κυκλοφορίας γιατί τα αυτοκίνητα αυτά δεν έχουν ταξινομηθεί όπως τα υπόλοιπα εμπορεύματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε σκοπιανές πινακίδες αφού έχουμε βουλγαρική υπηκοότητα», δήλωσε ο Κίρε Καρόφ από το Στιπ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος