Αλβανία: Πρώτη Έκθεση Οπλικών Συστημάτων

Τίρανα.

Ο υπουργός Άμυνας Άρμπεν Ιμάμη δήλωσε σήμερα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνεργασία τους με τη στρατιωτική βιομηχανία.

« Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις θα ακολουθήσουν τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού τους, μια διαδικασία που θα γίνει μόνο μέσω μιας στενής και διαφανούς συνεργασίας με τη στρατιωτική βιομηχανία» δήλωσε σήμερα ο αλβανός υπουργός Άμυνας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην στρατιωτική έκθεση των νέων στρατιωτικών εξαρτημάτων και όπλων, που άνοιξε πριν από δύο ημέρες στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, με την υποστήριξη της εταιρίας ‘Klik Expo Group’.

Ο Άρμπεν Ιμάμη, εξήρε την κοινή προσπάθεια και τη συνεργασία των αλβανικών επιχειρήσεων και των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο βιομηχανικό τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Ευχαρίστησε, επίσης, την ‘Klik Expo Group’ η οποία επέτρεψε στο Υπουργείο Άμυνας να επικοινωνήσει με ένα ευρύ κύκλο εκπροσώπων των στρατιωτικών βιομηχανιών, καθώς επίσης να παρουσιάσει τις δυνατότητες στον τομέα της κατασκευής, της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού του αλβανικού στρατού.

Από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου στο χώρο του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας των Τιράνων, άνοιξε για πρώτη φορά στην Αλβανία, έκθεση με στρατιωτικά οχήματα και όπλα, στην οποία συμμετείχαν 150 επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των επιχειρήσεων ήταν γνωστές εταιρείες των ΗΠΑ που παράγουν όπλα και τα διαθέτουν σε όλον τον κόσμο και οι οποίοι είναι, επίσης, κύριοι προμηθευτές των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα των πληροφοριών και της ασφάλειας.



‘GazetaStart’



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος