Σκοπιανός Υπουργός σε Ουάσιγκτον και Οττάβα για ΝΑΤΟ







Οκτώβριος 4, 2010.


Ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Κονιανόφκσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σήμερα στην Ουάσιγκτον, θα συναντηθεί με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

Θα ενημερώσει τον σχεδιασμό της αμυντικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα του και θα τον ανακοινώσει στο Ατλαντικό Συμβούλιον προκειμένου να ενταχθεί στην στρατηγική της Συμμαχίας, στην επικείμενη Σύνοδο του Συμβουλίου.

Ο Κονιανόφκσι θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, με το προεδρείο των Πολιτικο-Στρατιωτικών Υποθέσεων καθώς και με αρκετούς γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου, ιδιαίτερα με τον Patrick Leahi και τον δημοκρατικό υποψήφιο για την προεδρία Mackay.

Ο γερουσιαστής Λέιχι υπέβαλε χθες στην αμερικανική Γερουσία έκθεση στην οποία εκφράζεται «η ευγνωμοσύνη του προς το λαό των Σκοπίων και την κυβέρνησή του για τη συνεργασία, τη δέσμευση και τη συμμετοχή στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, της δημοκρατίας, της σταθερότητας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των κυβερνήσεων και των λαών του κόσμου», γράφει χαρακτηριστικά η σκοπιανή ‘Σίτελ’.

Την Τετάρτη η σκοπιανή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Κονιανόφσκι και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Μιροσλάβ Στογιανόφσκι θα μεταβούν στην Οττάβα, όπου θα συναντηθούν με τον Καναδό υπουργό Άμυνας Peter McCain.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος