Ρεκόρ Σκοπιανών: 1.150 ζητούν απονομή δικαιοσύνης στο Στρασβούργο!




Οκτώβριος 4, 2010.

Οι πολίτες της πΓΔΜ κρατούν τα σκήπτρα στον κατάλογο των εγγεγραμμένων για απονομή δικαιοσύνης για προσωπικές υποθέσεις τους,  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, γράφει η εφημερίδα « Μπότα Σοτ».

Στο διεθνές δικαστήριο έχουν κατατεθεί 1.150 υποθέσεις από τους πολίτες της γειτονικής χώρας, με κυρίαρχο περιεχόμενο την καταπάτηση και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Η δικαστής του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, Μιριάνα Λαζάροβα-Τραϊκόφσκα, ανέφερε ότι το πρόβλημα των καταφευγόντων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι κυρίως η αναποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης στην πΓΔΜ.

«Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους για την αναποτελεσματικότητα της σκοπιανής δικαιοσύνης και των χρονοβόρων δικών. Υποθέσεις στις οποίες καταπατούνται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα έπρεπε να επιλύονται στα τοπικά δικαστήρια με την διαδικασία η οποία τηρείται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», είπε η Λαζάροβα- Τραϊκόφσκα.

Οι πολίτες της πΓΔΜ καταφεύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο, όταν για λόγους ελευθερίας του λόγου ή διακίνησης ιδεών ή έκφρασης ή καταπάτησης των ουσιωδών ελευθεριών, δεν μπορούν να βρουν το δίκαιό τους στα δικαστήρια της χώρας τους.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος