Αλβανία: «Η ανάπτυξη της ηλεκτρικής ενέργειας θα ενισχύσει τον περιφερειακό ρόλο μας»

Οκτώβριος 9, 2010



«Η αλβανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει περαιτέρω υποστήριξη σε εγχώριες και ξένες επιχειρήσεις που επενδύουν στην ανάπτυξη άλλων πηγών ενέργειας, αφού υπάρχουν περιθώρια καθώς και το νομικό πλαίσιο για την υλοποίησή τους. Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την ενέργεια, που θα ενισχύσει τη θέση της Αλβανίας στην περιοχή και ταυτόχρονα θα έχει πολύ ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της περιφερειακής αγοράς ενέργειας».
Τα παραπάνω δήλωσε ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα, χθες, σε εκδήλωσε που πραγματοποιήθηκε για τα 15χρονα της ίδρυσης του Ρυθμιστικού Οργάνου που έχει σκοπό την προώθηση του ενεργειακού προγράμματος της Αλβανίας.

« Είμαι βέβαιος ότι οι επενδύσεις αυτές θα μεταμορφώσουν και θα μετασχηματίσουν ριζικά την αλβανική οικονομία, μια οικονομία που εξαρτάται βαθιά από προβλήματα τροφοδοσίας. Θα την μεταβάλλουν σε μια αναπτυσσόμενη οικονομία με την ανάπτυξη της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα δώσει μια σημαντική ώθηση στην περιοχή μας.

Η ενεργειακή πολιτική είναι ένας τομέας ο οποίος προηγείται της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας», είπε ο Μέτα, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Κόχα Γιόνε’ .



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος