Βουλγαρία: Καταδικάστηκε έλληνας εργοδότης

Σόφια.

Οι διακόσιες βουλγάρες εργαζόμενες της ελληνικής κλωστοϋφαντουργικής εταιρίας «Bulfanko”, που εδρεύει στην πόλη Κάρντζαλι, δικαιώθηκαν από τα βουλγαρικά Δικαστήρια σε αγωγή που προέβησαν κατά του εργοστασίου όπου εργάζονταν απλήρωτες επί μήνες.

Όπως σημειώνεται από το βουλγαρικό πρακτορείο «Στάνταρτ», οι γυναίκες που εργάζονταν στην επιχείρηση αναγκάστηκαν να σταματήσουν την εργασία τους από το περασμένο Φεβρουάριο λόγω μη καταβολής των μισθών και των δικαιώματος της τροφής.

Ο εργοδότης είχε προβεί σε πληρωμές μέσω …κουπονιών.

«Η αφερέγγυα κλωστοϋφαντουργική επιχείρηση πρέπει να καταβάλλει τώρα σε κάθε εργαζόμενο από 1000 έως 200.000 λέβα, ανάλογα με τις μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές. Επιπλέον θα επωφεληθούν και από τις καθυστερούμενες αποδόσεις του μισθού τους», αναφέρει το ‘Στάνταρτ’.

«Είναι μια απόφαση, άνευ προηγουμένου στη χώρα, αλλά προφανώς στη Βουλγαρία μπορούν να συμβούν και καλά πράγματα» δήλωσε η πρόεδρος της συνδικαλιστικής ένωσης, Μαγδαλένα Αχτίεβα.

Οι περισσότερες εργαζόμενες έχουν ήδη προσληφθεί σε δύο νέες εταιρίες που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στην περιοχή του Κάρντζαλι.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος