Ισλαμική Τρομοκρατία: Η Γερμανία υποψιάζεται ‘βαλκάνιους τρομοκράτες’

Νοέμβριος 23, 2010.

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει την επαγρύπνησή τους για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες – όπως δημοσιεύονται στο βουλγαρικό Τύπο- οι τρομοκράτες θα κατευθυνθούν από τα Βαλκάνια. Έχουν μάλιστα ισχυρές ενδείξεις ότι θα χρησιμοποιηθεί η λεγόμενη ‘βαλκανική οδός’ μέσω της οποίας διακινούνται κυρίως ναρκωτικά. Και αυτή η Βαλκανική οδός διέρχεται από τη Βουλγαρία.

Με το δεδομένο αυτό οι έλεγχοι στα γερμανικά αεροδρόμια είναι εξονυχιστικοί. Οι περισσότεροι των εισερχομένων προέρχονται κυρίως από την Τουρκία και την Ελλάδα. Μεγάλος έλεγχος επίσης γίνεται στις επίγειες εισόδους όπου τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά υποβάλλονται σε λεπτομερείς ελέγχους.

Οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλο κίνδυνο τρομοκρατικού κτυπήματος στη Γερμανία με το νέο έτος, σύμφωνα με το "Στάνταρτ".

Τη Δευτέρα, ο θόλος και οι εξώστες του Reichstag έκλεισαν για τους τουρίστες και το κτίριο είναι αυστηρά φυλασσόμενο. Η αστυνόμευσή του ενισχύθηκε με ακόμη 60 αστυνομικούς. Οι βουλευτές ωστόσο συνεχίζουν το έργο τους. Την περασμένη εβδομάδα έγινε σαφές ότι το κτίριο του γερμανικού Κοινοβουλίου είναι ο κύριος στόχος των τρομοκρατών.

Άλλες πληροφορίες ομιλούν ότι το τρομοκρατικό σχέδιο πιθανόν να βασίζεται στο σενάριο που εφαρμόστηκε σε κτύπημα πριν από δύο έτη στην Ινδία.

Οι τρομοκράτες είχαν καταλάβει ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Βομβάη, σκοτώνοντας 80 άτομα στη συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, ένα μέρος των τρομοκρατών που προτίθενται να χτυπήσουν τη Γερμανία, βρίσκονται, ήδη, στη χώρα.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, γερμανικής καταγωγής, που εγκατέλειψε τους τρομοκράτες εκφράζοντας την επιθυμία να επιστρέψει στην πατρίδα του.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος