Παρατείνεται η κράτηση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδας, Ιωάννη


Νοέμβριος 18, 2010.



Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε και τις αντιδράσεις από Ορθόδοξους ιερωμένους και τον απλό λαό, με τη σύλληψη του αρχιεπισκόπου Αχρίδας και μητροπολίτη Σκοπίων, Ιωάννη του ΣΤ’, γνωστού ως Γιοβάν, οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν να επιμηκύνουν την προφυλάκιση του, για 72 ώρες, όπως αναγράφει και η ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδας ( http://poa-info.org/)

Ο αρχιεπίσκοπος Ιωάννης συνελήφθη στο μεθοριακό σταθμό των βουλγαροσερβικών συνόρων Καλοτίνα, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας των 24 ωρών της προφυλάκισης, ανανεώθηκε η προφυλάκισή του  για ακόμη 72 ώρες.

Είναι άξιο λόγου να σημειωθεί ότι ο εν λόγω ιερωμένος, ο οποίος αγνοεί τη σχισματική εκκλησία των Σκοπιανών, έχει στο ενεργητικό του δύο αθωωτικές αποφάσεις των σκοπιανών δικαστηρίων και δικάστηκε εκ νέου ερήμην για την ίδια υπόθεση, όταν βρισκόταν στη κηδεία του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη, της Φλώρινας.

Σημειώνουμε επίσης ότι χθες τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης τον αποκαλούσαν ως ‘Βρανισκόφσκι’ ή ο «πρώην αρχιεπίσκοπος», ενώ σήμερα τον αναφέρουν ως ‘αρχιεπίσκοπο Αχρίδας’.

Η ‘στροφή’ αυτή είναι αποτέλεσμα της μεγάλης απήχησης που έτυχε το γεγονός της σύλληψής του, από όλους τους Ορθοδόξους της Σερβίας, της Βουλγαρίας αλλά και της Ελλάδας.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος