Αλβανία: 5 χώρες έστειλαν βοήθεια στις πλημμυρισμένες περιοχές

Ο αλβανικός στρατός διανέμει τη βοήθεια των ξένων χωρών

 
Δεκέμβριος 7, 2010.- (botasot)

Στην έκκληση των αλβανικών αρχών για βοήθεια στις πλημμυρισμένες περιοχές της χώρας, από τις οποίες περιοχές πλημμύρισαν 2.600 κτίρια και 12.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις οικίες τους, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Μπότα Σοτ’, ανταποκρίθηκαν μόνον 5 χώρες: Το Κοσσυφοπέδιο, η Τουρκία, η Αυστρία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Παρακολούθησης και Πληροφοριών, το οποίο είναι ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός για την πολιτική προστασία,  που βρίσκεται σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Ευρωατλαντικής Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (Qendrën Koordinuese EuroAtlantike të Reagimit ndaj Fatkeqësive Natyrore) , ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής:
 Η Σκόδρα 'πνίγηκε'  από τις πλημμύρες

 Η Τουρκία.

Η συμβολή της Τουρκίας ήταν μεγάλη, με την αποστολή τριών ελικοπτέρων, 150 σκηνών και 1.000 κουβερτών.



Το Κοσσυφοπέδιο. Το υπουργείο των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου απέστειλε ομάδα 59 ανδρών με 14 οχήματα και 4 βάρκες.

Σημειώνεται ότι από τις χώρες μέλη της ΕΕ, καθώς και μελών του ΝΑΤΟ, έχουν προσφέρει βοήθεια μόνο τρεις χώρες, σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές.

Η Ελλάδα.
Η Ελλάδα έχει διαθέσει δύο ελικόπτερα και αρκετά υλικά για τις πληγείσες περιοχές.

Η Ιταλία.

 Η ιταλική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει πραγματοποιήσει 34 αποστολές με τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό και αδιάβροχα ενδύματα.

Η Αυστρία, επίσης,  έχει αποστείλει 32 οικογενειακές σκηνές, η κάθε μια από τις οποίες έχει δυνατότητα φιλοξενίας 10 ατόμων καθώς και πρόσθετο υλικό το οποίο αναμένεται να φθάσει στην Αλβανία.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος