Σκοπιανά αρχεία: Το ΠΑΣΟΚ ήθελε τη διαίρεση της ‘Μακεδονίας’


"Γρυλλάκης: Το ελληνικό ΠΑΣΟΚ ήθελε τη διαμοίραση της 'Μακεδονίας' ", γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα του 'Kurir'

Δεκέμβριος 23, 2010.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υποστήριζε την ύπαρξη της «Μακεδονίας» με αλλαγή της ονομασίας της, το ΠΑΣΟΚ ήθελε τη διαμοίρασή της.

Τα παραπάνω αναφέρονται στην έκθεση του υπουργείου στις 31.01.1993, όπως δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘ Business’, επικαλούμενο τις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων οι οποίες καταγράφουν ότι το πληροφορήθηκαν από τον Νικόλαο Γρυλλάκη στο Ξενοδοχείο Olympia της Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία, και (οι πράκτορες) ταξίδεψαν για να συζητήσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με οδηγίες που τους έδωσε τότε ο υπουργός Εσωτερικών Λιούμπομιρ Φρισκόσκι.

Ο Γρυλλάκης στην αρχή της συνομιλίας είπε προς τα στελέχη της σκοπιανής υπηρεσίας πληροφοριών, ότι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο ζήτημα για την ελληνική πολιτική ήταν το Μακεδονικό Ζήτημα.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό θέμα που έπρεπε να κλείσει , όπως ζητούσε η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας «γιατί το κόμμα της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, έχει πολύ ριζοσπαστικές απόψεις».

«Τώρα υπάρχει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, θα έρθει, όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε σχέση με την κατάσταση των Βαλκανίων και το ζήτημα της ‘Μακεδονίας’ έχει μια εξωπραγματική προσέγγιση ακραίου απομονωτισμού για τις εδαφικές διεκδικήσεις ορισμένων πολιτικών ρευμάτων της Σερβίας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

Ο απώτερος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πΓΔΜ να διαιρεθεί μεταξύ των γειτονικών χωρών, δίνοντας μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα», είπε ο Γρυλλάκης στους ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων.

Και στο ερώτημα ποιες είναι οι δραστηριότητες που θα γίνουν προκειμένου να δημιουργηθεί αποσταθεροποίηση στη χώρα, ο Γρυλλάκης διευκρίνησε:

« Στο Μοναστήρι θα πρέπει να σκοτωθούν από 10- έως 100 Έλληνες εξτρεμιστές και με την ανάλογη προπαγάνδα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επέμβαση της Ελλάδας να προστατεύσει το ελληνικό στοιχείο της περιοχής. Θα καταστραφούν, συγχρόνως δώδεκα τζαμιά, οπότε θα αναμιχθούν οι Αλβανοί και άλλες χώρες που έχουν μουσουλμανικό πληθυσμό γύρω από τα Σκόπια και η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν θα έχει την ικανότητα να σταματήσει την εξέγερση των μουσουλμάνων Αλβανών και των φονταμενταλιστών. Έχει προγραμματιστεί ακόμη η δολοφονία ενός από τους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων, γεγονός που θα προκαλέσει διαμαρτυρίες, συγκρούσεις, δυσαρέσκεια» , σύμφωνα με το Γρυλλάκη αυτά θα προκαλέσουν την αποσταθεροποίηση και την πλήρη κατάρρευση της πΓΔΜ.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υποστήριζε την επιβίωση της σκοπιανής κατάστασης, διότι θα σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγούσε στην ίδρυση της Μεγάλης Αλβανίας, της Μεγάλης Βουλγαρίας, ένα γεγονός που θα δημιουργούσε μεγάλο κίνδυνο για το ελληνικό κράτος.

Οι σκοπιανές αρχές θα πρέπει να βιαστούν να επιλύσουν το ανοιχτό ζήτημα της ονομασίας, γιατί η χώρα μας θα μετονομαστεί σε «Σλαβομακεδονία», μόλις έρθει στην Ελλάδα το κόμμα του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Ο Γρυλλάκης επίσης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει και οικονομικά τη χώρα μας αν επιτευχθεί συμβιβασμός για το όνομα.


Προηγούμενο σχετικό:
‘Sitel’: «Πως ο Λιούμπομιρ Φρισκόσκι πήγε να πουλήσει το όνομα της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’»

--

Τίτλος άρθρου: «Грилакис: Грчки ПАСОК сакал поделба на Македонија» (Γρυλλάκης: το ελληνικό ΠΑΣΟΚ ήθελε διαίρεση της Μακεδονίας)

Δημοσίευση: Kurir, 22.12.2010.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος