Μπερίσα για πλημμύρες: Η μεγαλύτερη καταστροφή που έγινε ποτέ στην Αλβανία


Δεκέμβριος 8, 2010.

« Η καταστροφή που υπέστη η χώρα από τις πλημμύρες είναι πρωτοφανής, δεν έχει γίνει παρόμοια, τουλάχιστον, εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια. Η Αλβανία δεν αντιμετώπισε ποτέ τέτοιας έκτασης φυσική καταστροφή από την ύπαρξή της», τόνισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών.

Ο Μπερίσα ανακοίνωσε τον προγραμματισμό ορισμένων έργων που θα γίνουν στην πόλη Σκόδρα, η οποία υπέστη και τη μεγαλύτερη καταστροφή από τις πλημμύρες.

Ως πρώτο μέτρο είναι η κατασκευή αναχώματος περιμετρικά της πόλης και τόνισε ότι «στην πραγματικότητα είναι σαν να χτίζουμε μια γέφυρα 13 μιλίων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε, ακόμη,  αποστραγγιστικά έργα στην αγροτική περιοχή της πόλης καθώς και παρεμβάσεις στο ποταμό Μπούνα, από την υπερχείλιση του οποίου προκλήθηκε η καταστροφική πλημμύρα της περιοχής.

Στο μεταξύ οι αρχές της Σκόδρας, όπως ανακοινώθηκε, χλωριώνουν τα στάσιμα νερά, σε πολλά σημεία της πόλης για να προλάβουν μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος