«Αγαπημένο του φαγητό, σκύλος στιφάδο»

Δεκέμβριος 3, 2010
Οπωσδήποτε ανήκει στην δυτικο-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ειδησεογραφία αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα, που θυμίζει στους παλαιότερους, σχετική με αυτήν που παρουσίαζαν τα δυτικά ΜΜΕ με τον πρώην ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, πριν την αμερικανική  επίθεση στο Ιράκ.


Έτσι, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως και τα σερβικά, από τα οποία αντλούμε το θέμα, γράφουν τα εξής:

Ο Kim Jong il (69 ετών) ηγέτης της Βόρειας Κορέας ο οποίος κυβερνά με αδεξιότητα την κομμουνιστική αυτή χώρα, αγαπά τα σκυλιά για κύριο μενού!

Ενώ στα περισσότερα από τα 24 εκατομμύρια των κατοίκων της Βόρειας Κορέας κυριαρχεί η πείνα, ο Κιμ απολαμβάνει μια πολυτελή ζωή. Είναι, ήδη, γνωστός για την αγάπη του στα γρήγορα αυτοκίνητα, στις νέες ταινίες, στο κονιάκ “Hennessy”, στα ακριβά κρασιά, στον αστακό …

Τώρα τελευταία ανακαλύφθηκε ότι αγαπά τα σκυλιά, ειδικά όταν πρόκειται για κρέας σκύλου- στιφάδο.

Πηγές από τη Νότια Κορέα, επιβεβαιώνουν ότι είναι συλλέκτης της ράτσας pedigree. Οι περί το διαιτολόγιό του παραβρισκόμενοι, ισχυρίζονται ότι οι γερμανικοί ποιμενικοί σκύλοι καταναλώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Μεταφέρονται οι σκύλοι από την Ευρώπη, οι οποίοι είναι ταϊσμένοι με την καλύτερη δυνατή ποιότητα τροφής, ενώ φροντίζεται η υγεία τους από κορυφαίους κτηνιάτρους.

Όπως είναι γνωστό στη Βόρειο Κορέα (αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας) τρώνε τους σκύλους. Ο Κιμ έχει αδυναμία, όπως λένε, στο βραστό κρέας σκύλου, γράφει η σερβική εφημερίδα ‘Alo’.

Στη διάρκεια όμως των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Πεκίνο, λόγω της εισβολής των ευρωπαίων περιηγητών απαγορεύτηκε η κυνοφαγία στην Κίνα!




Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος