Αλβανόφωνη ‘Botasot: «Η πΓΔΜ δεν μας βοήθησε στις πλημμύρες»

Δεκέμβριος 9, 2010.



Η κυβέρνηση της πΓΔΜ δεν μας παρείχε καμιά βοήθεια στις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν τη βόρεια Αλβανία», γράφει σήμερα η αλβανόφωνη ‘ΜπόταΣότ’.

Η ελάχιστη συνδρομή της χώρας αυτής, προς τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Αλβανίας, απουσίασε, τόσο από την κυβέρνηση , όσο και από τους Δήμους, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, αλλά ακόμη και από πρωτοβουλίες πολιτών.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στα Σκόπια, δήλωσε προς το πρακτορείο ΙΝΑ, ότι οι κρατικές αρχές ασχολούνταν με τα προβλήματα των πλημμυρών που σημειώθηκαν στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας, αλλά εκφράζουν τη συμπάθεια για την κατάσταση της γειτονικής χώρας.

Από την άλλη πλευρά, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει ότι θα αρχίσουν ενέργειες για παροχή βοήθειας στην πόλη Σκόδρα και σε περιοχές της βόρειας Αλβανίας.

Παρόμοια δραστηριότητα αναμένεται και από την Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα των Σκοπίων, η οποία και στο παρελθόν παρέσχε βοήθεια στη Σκόδρα.

Μέχρι στιγμής στην Αλβανία συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου καθώς και με μια συνολική βοήθεια ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ η Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα, ΗΠΑ κ.α.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος