Βουλγαρία: Το 2012 θα μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών της στο Αφγανιστάν

Ιανουάριος 4, 2011

Η βουλγαρική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν θα μειωθεί το 2012 στους 600 στρατιώτες, δήλωσε χθες ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Άνγιου Άγγελοφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος υπουργός στα τέλη του περασμένου έτους ανακοίνωσε ότι η Βουλγαρία δεν θα αποσύρει ούτε έναν στρατιώτη, αφού η αποστολή στο Αφγανιστάν δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα, πριν από μερικούς μήνες πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες να συμπεριλάβουν τη Βουλγαρία στο σχηματισμό των ομάδων μάχης που αποστέλλονται στις πιο ευαίσθητες, πολιτικά, περιοχές του πλανήτη.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι θα συνεχίσει τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο άμυνας κάνοντας περιστολές δαπανών που θα φθάσουν το 30%. Πέρυσι οι γενικότερες μειώσεις στις δαπάνες ανήλθαν στο 32 % , όπου στη διάρκεια του χρόνου το Στρατιωτικό Επιτελείο που απαρτίζονταν από 1400 άτομα μειώθηκε σε 980. Η Λευκή Βίβλος για την Άμυνα, εξάλλου, προβλέπει για το Γενικό Επιτελείο, να μην υπερβαίνει τα 750 άτομα.

Οι υποχρεώσεις του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας φθάνουν φέτος στα 132 εκατομμύρια, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ήταν 536 εκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε ο Άγγελοφ.

Επισημάνθηκε, ακόμη, ότι στο τρέχον έτος, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 17 κοινές ασκήσεις με αμερικανικές και σερβικές δυνάμεις.

Επίσης, αναφερόμενος στην Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών, τόνισε ότι λόγω μη τοποθέτησης διευθυντού σε αυτές, αποφεύχθηκαν οι εργασιακές αναταραχές. Πρόσθεσε ακόμη, ότι μετά τις 12 Ιανουαρίου, θα γίνει λεπτομερής αναδιάταξη της Υπηρεσίας αυτής, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και τα αποτελέσματα και οι προτάσεις θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του μήνα.

--

Τίτλος άρθρου: «Ще съкратим контингента в Афганистан през 2012 г»
Δημοσίευση: СЕГА , 4.1.2011



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος