Κοσσυφοπέδιο: Η έκθεση Marty θα καθυστερήσει τις συνομιλίες με Σερβία

Ιανουάριος 4, 2011.

Ο πρόεδρος Γιακούμπ Κρασνίκι του Κοσσυφοπεδίου δεν απέκλεισε τον ενδεχόμενο να καθυστερήσουν οι διαδικασίες έναρξης των συνομιλιών μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, εξαιτίας της έκθεσης του Ντικ Μάρτι.

Διευκρινίζοντας την άποψη αυτή εξήγησε ότι οι τοπικοί φορείς θα έπρεπε να διαλευκάνουν τις κατηγορίες και συκοφαντίες του εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε βάρος των υψηλόβαθμων πολιτικών του Κοσσυφοπεδίου, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, Χασίμ Θάτσι, ότι συμμετείχαν σε λαθρεμπόριο οργάνων και σε άλλα εγκλήματα.

Ο Γιακούμπ Κρασνίκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Κοσσόβου, Koha Ditore, υποστήριξε ότι πρέπει να διευκρινιστεί η όλη κατάσταση και να ενημερωθεί τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Κρασνίκι δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι το έγκλημα που διαπράχθηκε στο Κοσσυφοπέδιο δεν έγινε ούτε από τον αλβανικό λαό, ούτε από τα μέλη του UCK, ούτε από πολιτικούς.

«Να βρούμε ποιοι είναι. Να ενδιαφερθούμε να μάθουμε ποιοι συμμετείχαν σε ένα τέτοιου επιπέδου οργανωμένο έγκλημα», είπε.

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου επεσήμανε ότι θα γίνει νέα κυβέρνηση μετά τις 9 Ιανουαρίου αφού δεν βλέπει το λόγο τα πολιτικά κόμματα να μην αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Δεν αρνήθηκε, ωστόσο, να παραδεχθεί, ότι κάποιος απέτυχε μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου να υπονομεύσει το αποτέλεσμα των εκλογών, «κάποιος που φοβόταν όχι μόνο τα αποτελέσματα στη Ντρένιτσα αλλά σε όλο το Κοσσυφοπέδιο», είπε ο Κρασνίκι.

--
Τίτλος άρθρου: «Bisedimet, pasi të sqarohet raporti i Martyt»
Δημοσίευση: TELEGRAFI , 4.1.2011

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος