«Σκόπια-Βόρειος Ελλάδα ως κοινός τόπος τουριστικού προορισμού»

Ιανουάριος 23, 2011.

Η πΓΔΜ και η Βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν σε ένα κοινό ταξιδιωτικό πακέτο, σε ένα από τα παλαιότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Τσεχίας.

Με 700€ οι Τσέχοι μπορούν να κάνουν μια περιοδεία επτά ημερών. Φθάνουν αεροπορικώς στα Σκόπια, πηγαίνουν στο Μαύροβο, στην λίμνη Ντεμπάρ και στο Βέσβτσανι και διανυκτερεύουν στην Οχρίδα. Μετά από μια επίσκεψη στην περιοχή, στο Κουρμπίνοβο, στην Ηράκλεια και το Μοναστήρι θα πάνε στην Έδεσσα και όπως αναφέρει το πρόγραμμα θα παραμείνουν στην μητρόπολη της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, για να επιστρέψουν κατόπιν στην Πράγα.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Chedok της Πράγας στην προσφορά του Μαίου του τρέχοντος έτους περιλαμβάνει επίσκεψη στη ‘Μακεδονία’ και στην Βόρεια Ελλάδα με προγραμματισμό ίδιο όπως γίνονται οι περιηγητικές ξεναγήσεις που προέρχονται από τη Σερβία.

Οι ξένες τουριστικές επιχειρήσεις που οργανώνουν ταξίδια, αντιλήφθηκαν πολύ πιο γρήγορα την πραγματικότητα της περιορισμένης τουριστικής προσφοράς της πΓΔΜ, η οποία δεν μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη των ξένων τουριστών.

Έτσι η πΓΔΜ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο περιφερειακό πλαίσιο των ταξιδιωτικών γραφείων, τα οποία δεν επηρεάζονται από τις πολιτικές παρεξηγήσεις και εντάσεις που υπάρχουν στους βαλκάνιους γείτονες.

 Ανοίγεται ένας νέος ανεξερεύνητος τουριστικός προορισμός στην περιοχή των Βαλκανίων, που αποτελεί κίνητρο για τους εγχώριους ταξιδιωτικούς πράκτορες αφού θα μπορούν να εντάξουν τη ‘Μακεδονία’ σε ένα ευρύτερο γεωγραφικό πλαίσιο.

«Η διαχρονική Μακεδονία, Μακεδονία η χώρα του κρασιού, της ομορφιάς των λιμνών και του βουνού", μαζί με τις δυνατότητες της τουριστικής προσφοράς των γειτόνων μας – Δάσος, τουρισμός, ψώνια, θέρετρα, spa και χιονοδρομικά κέντρα παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση της Μακεδονίας, ως έναν προορισμό που θα πρέπει να επισκεφθεί κανείς.

Μετά την ανακοίνωση των κοινών ταξιδιωτικών περιηγήσεων στην πΓΔΜ και στην Ελλάδα, όπως αυτή των Τσέχων, δεν θα εκπλαγούμε αν σύντομα ένας ξένος ταξιδιωτικός πράκτορας σκεφθεί να εντάξει σε ένα πακέτο τις δύο χώρες (πΓΔΜ και Ελλάδα) για μια περιοδεία σε αρχαιολογικούς χώρους.


--

Τίτλος : «Македонија и Грција како една дестинација»

Δημοσίευση: Утрински весник , 23.1.2011

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος