Σλοβενία προς Σκόπια: Μόνο με συμβιβασμό με την Ελλάδα θα μπείτε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ…

Ιανουάριος 11, 2011.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, μόνο με μια συμβιβαστική λύση στη διένεξη με την Ελλάδα, θα μπορέσετε να γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ» αυτή ήταν η θέση της υφυπουργού και αναπληρωτή υπουργού στο σλοβενικό υπουργείο Εξωτερικών, Ντράγκολιουπ Μπενσίνα (φωτό) προς τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

«Γνωρίζουμε ότι το Φεβρουάριο θα υπάρξει και άλλη πρόταση από την πλευρά των ΗΠΑ και ελπίζω ότι θα γίνει αποδεκτή και από τα δύο μέρη. Είπα και στον υπουργό Εξωτερικών ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά ένας δίκαιος συμβιβασμός» δήλωσε η Ντράγκολιουπ Μπενσίνα.

Η διπλωμάτης της Σλοβενίας αναφέρθηκε και στις αρνητικές παρατηρήσεις της τελευταίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πΓΔΜ. Τόνισε ότι πρέπει να εκληφθούν ως προειδοποίηση οι παρατηρήσεις για τη δικαστική εξουσία, την ανεργία, την απουσία επενδύσεων στη χώρα, την κατάσταση με το πρόβλημα της ελευθερίας στα μέσα ενημέρωσης.

Η Μπενσίνα επεσήμανε ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για την Ένωση με την κατάρηση της βίζας για την πΓΔΜ, αλλά θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να εμποδιστεί το κύμα των αιτούντων άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα, εξάλλου, τα διευθυντικά στελέχη και οι δημοσιογράφοι του δημοσιογραφικού συγκροτήματος, που έχει την τηλεόραση Α1, στα Σκόπια, ανακρίθηκαν από την αστυνομία σχετικά με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον ιδιοκτήτη Βέλια Ράμκοφσκι.

Συνεχίζει, έτσι, η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, τον εκφοβισμό των δημοσιογράφων του συγκροτήματος.

--

Τίτλος άρθρου: «Бенчина: Само компромис со Грција ако сакате во ЕУ и НАТО»
Δημοσίευση: А1 Телевизија, 11.1.2011.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος