Ισλαμική Τρομοκρατία: Πάνω από 100 Ευρωπαίοι εκπαιδεύτηκαν στην Αλ Κάιντα


Φεβρουάριος 7, 2011.
Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» δημοσίευσε ένα έγγραφο της γαλλικής αντικατασκοπείας, σύμφωνα με το οποίο περισσότεροι από 100 Ευρωπαίοι πολίτες είχαν εκπαιδευτεί πέρυσι. σε στρατόπεδα της Αλ Κάιντα, στα Πακιστανο-Αφγανικά σύνορα.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι πριν από τρία χρόνια, είχε εντοπιστεί μόνον ένας Ευρωπαίος που είχε εκπαιδευτεί στα συγκεκριμένα στρατόπεδα της ισλαμικής τρομοκρατίας.


Σύμφωνα, εξάλλου, με εμπιστευτικές εκθέσεις, που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, στους εκπαιδευθέντες  βρίσκονται τουλάχιστον 14 άτομα από την Γαλλία.
Δημοσίευμα, επιπρόσθετα, του πρακτορείου AFP, αναφέρει ότι στην περιοχή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα σύνορα μεταξύ του Πακιστάν και του Αφγανιστάν  βρίσκονταν κατά τη διάρκεια του 2010, δεκάδες πολίτες από Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο.
«Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν όχι μόνον για πιθανές επιθέσεις, αλλά στην εξάπλωση της τρομοκρατίας με την προσέλκυση σε αυτήν ριζοσπαστών Μουσουλμάνων που βρίσκονται στην χώρα», σημειώνει σε σημερινό δημοσίευμα το ITAR-TASS.
Η γαλλική αντικατασκοπεία, από υποκλοπές επικοινωνιών της Βορείου Αφρικής, πληροφορήθηκε ότι κλάδοι της Αλ Κάιντα κατηγορούν την Γαλλία και τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ψευδοκράτος στην Τυνησία.
--

Τίτλος: «Над 100 европейци са преминали обучение на Ал Кайда през 2010 г.»

Δημοσίευση:  Actualno, 7.2.2011, 20:14