Γκρούεφσκι: ‘Είμαστε έτοιμοι για εκλογές’



Φεβρουάριος 10, 2011.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι επιβεβαίωσε σήμερα, δημόσια, τις προθέσεις της κυβέρνησης του, να προχωρήσει στην διενέργεια εκλογών στο τέλος της άνοιξης. Παραδέχτηκε ότι το κόμμα του – VMRO-DPMNE,  είναι έτοιμο για εκλογές και επέκρινε την αντιπολίτευση που αντιπαρατίθεται με τα κυβερνώντα κόμματα.
«Είμαστε ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα, αλλά όταν ληφθεί μια τέτοια απόφαση  θα ενημερώσουμε το λαό. Η αντιπολίτευση αν και απαιτεί για πρόωρες εκλογές, ωστόσο παρακαλάει να μην γίνουν», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.


Η κυβέρνηση άρχισε, ήδη, να καθαρίζει το τοπίο ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης Άλφα,  χθες το VMRO-DPMNE προετοίμασε συνταγματικές αλλαγές για την απόσυρση του υπουργού Δικαιοσύνης από την θέση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ως μέτρο εξυγίανσης της δικαστικής εξουσίας.
Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος  του Κοινοβουλίου, Βελιανόφσκι, δεν δεσμεύτηκε  ότι θα εφαρμόσει τους όρους που έθεσε η Αντιπολίτευση προκειμένου να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, ωστόσο, δεν αρνήθηκε στην υλοποίησή τους.
Ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, αξιολόγησε θετικά  αυτήν την εξέλιξη και το επεσήμανε, μάλιστα, στη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό υφυπουργό Thomas Countryman.

Την αντίθεσή του για πρόωρες εκλογές στη χώρα, δημοσιοποίησε ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έρβαν Φουερέ.
« Η πΓΔΜ βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις, όπως είναι η ανεργία, η φτώχεια, τα οικονομικά. Οι πρόωρες εκλογές θα μετατοπίσουν την προσοχή της χώρας από τα πραγματικά προβλήματα», είπε ο Φουερέ, ο οποίος μάλιστα προέτρεψε την αντιπολίτευση να σταματήσει το μποϊκοτάζ και να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο.


--
Τίτλος: «Груевски е подготвен за избори»
        Δημοσίευση: Алфа ТВ