Σκόπια: «Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών»


Φεβρουάριος 3, 2011.
Δραστηριότητες στον κυβερνητικό συνασπισμό παρατηρούνται τις δύο τελευταίες ημέρες στην πΓΔΜ.
Το κυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, εξέδωσε σήμερα τη θέση του κόμματος στην οποία αναφέρει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν και δεν τοποθετήθηκε  με σαφήνεια στο θέμα αυτό.
«Υπάρχει το χρονικό περιθώριο ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή της αντιπολίτευσης στη 



Βουλή και να αποκατασταθεί  ο διάλογος με τα θεσμικά όργανα. Αν, όμως, εκτιμηθεί ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες για την επιστροφή της  αντιπολίτευσης, τότε θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών», δήλωσε η Ερμίρα Μεχμέτι (φωτό) εκπρόσωπος του DUI.
Η εκπρόσωπος πάντως διευκρίνισε ότι αν αποφασιστούν πρόωρες εκλογές αυτές δεν θα γίνουν πριν από τον Απρίλιο, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει η απογραφή του πληθυσμού.

Το ‘Φιλελεύθερο Κόμμα’ ενσωματώθηκε στον κυβερνητικό συνασπισμό

Όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα VMRO-DMNE το Φιλελεύθερο Κόμμα του Ζόραν Κρεστέφσκι προσχώρησε στον κυβερνητικό συνασπισμό «Για μια καλύτερη Μακεδονία».

"Από σήμερα ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει 20 πολιτικά κόμματα, τα  οποία μαζί με το νέο Κόμμα των Φιλελευθέρων θα συνεχίσει να εργάζεται για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, τις μεταρρυθμίσεις και την πρόκληση της ευρωατλαντικής πορεία μας. Ταυτόχρονα, θα συνεχίζει να εφαρμόζει  τη Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας και την ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών στη χώρα μας», δήλωσε η βουλευτής Σιλβάνα Μπόνεβα του κόμματος του Γκρούεφσκι, μετά την υπογραφή  της συμπαράταξης του νέου κόμματος.
Ο αντιπρόεδρος του Νέου Φιλελεύθερου Κόμματος, Ζβόμιναρ Γιανκουλόφσκι δήλωσε ότι παρότι τα δύο κόμματα έχουν διαφορετική ιδεολογική αφετηρία,  εντούτοις συμπαρατάσσεται  με τον κυβερνητικό συνασπισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν μαζί τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.
--
Πηγή: Kajana, 3.2.2011.