Σκόπια: «Εκδήλωση Τάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων»


Φεβρουάριος, 28, 2011.
Αύριο, 1η Μαρτίου,  θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την Ημέρα του Tάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων στο στρατόπεδο ‘Ίλιντεν’- έξω από την πόλη των Σκοπίων.
Το Τάγμα ειδικών επιχειρήσεων, ιδρύθηκε την 1η Μαρτίου του 1994 και ο στόχος ήταν η διαμόρφωση ενός μηχανισμού ετοιμότητας για ειδικούς σκοπούς.
«Από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα,  οι άνδρες οι οποίοι στελεχώνουν τις δυνάμεις αυτές, εισάγονται κατόπιν εξετάσεων και με βάση εξαιρετικών αυστηρών κριτηρίων ετοιμότητας, ανεξάρτητα αν πρόκειται για νέους ή επαγγελματίες στρατιώτες», δήλωσε εκπρόσωπος του  στρατού.


Κατά την προηγούμενο περίοδο στη Μονάδα ειδικών υπηρεσιών εντάχθηκε μια νέα σειρά στρατιωτών και αξιωματικών και δημιούργησε τον νέο χαρακτηριστικό προφίλ,  το οποίο χαρακτηρίζεται για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, τόσο μέσα στην εμβέλεια της χώρας όσο και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.
«Αυτό  οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επίτευξη κορυφαίων αποτελεσμάτων στον τομέα της ειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και στην εφαρμογή των  νατοϊκών προτύπων λειτουργίας  των δυνάμεων αυτών. Μέλη της Μονάδας αυτής έχουν συμμετάσχει στις αποστολές του «Iraqi Freedom», το Ιράκ και στα πλαίσια της Task Force Phoenix, της αποστολής των ISAF στο Αφγανιστάν», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Στην επέτειο της ίδρυσης της Μονάδας αυτής θα παραστεί ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Κονγιανόφσκι, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Μιροσλάβ Στογιανόφσκι και  διοικητές μονάδων.
Τίτλος : «Одбележување на денот на пСО»
Δημοσίευση: Kurir, 28.2.2011.