Τουρκία: ‘Εκπληκτική ανάκαμψη της Οικονομίας’


Φεβρουάριος 10, 2011.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Τουρκία, τον Δεκέμβριο του 2010, ξεπέρασε κάθε προσδοκία,  καταγράφοντας  αύξηση 16,9%, ένα ποσοστό το οποίο εντυπωσίασε τις διεθνείς οικονομίες.
Σε ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal’ ,  προτρέπονται οι κύκλοι της εγχώριων αμερικανικών οικονομικών κύκλων, να επιστήσουν την προσοχή τους στην μεγάλη αύξηση  της τουρκικής βιομηχανικής παραγωγής, που παρατηρήθηκε το Δεκέμβριο του 2010, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2009.


Σημειώνεται  ότι  τα στατιστικά στοιχεία της τουρκικής οικονομίας δεν έχουν ξεπεράσει,  μόνον, τις προσδοκίες των οικονομολόγων, αλλά ξεπέρασαν όλες  τις προβλέψεις  της αγοράς.
Η ανάπτυξη της τουρκικής βιομηχανίας  υπερέβη το  50% ,  των πιο αισιόδοξων προοπτικών  ανάπτυξης, αφού  είχε υπολογιστεί στο 11%, προκαλώντας, μάλιστα, αναταράξεις στις προβλέψεις των οικονομολόγων.
Η  βιομηχανική παραγωγή  εμφανίζεται ως ο βασικός δείκτης των ευρύτερων επιδόσεων της τουρκικής οικονομίας,  η οποία αποτελεί το 25% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Ορισμένοι, μάλιστα, οικονομολόγοι  υποστηρίζουν ότι Τουρκία ενδέχεται να παρουσιάσει αύξηση μεγαλύτερη  από 8%,  για το 2010.

--

Τίτλος: « Wall Street Journal flet me lëvdata për ekonominë turke»

Δημοσίευση: Botasot, 10.2.2011.