Σκόπια- Γιουροβίζιον : «Το τραγούδι ‘Ρωσίδα’ πλαστογραφεί την ελληνική ιστορία»


Μάρτιος 12, 2011.
Σκόπια.
Ο τραγουδιστής Βλάτκο Ιλιέφσκι
«Ακόμα δεν προλάβαμε να πάμε για την Γιουροβίζιον της Γερμανίας και το τραγούδι ‘Ρωσίδα /„Русинка“ μπήκε στο στόχο του νότιου γείτονά μας, λέει ο τραγουδιστής των Σκοπίων που συμμετέχει  στην διοργάνωση της Γιουροβίζιον.
Και αν το βίντεο της περασμένης χρονιάς ήταν προπαγανδιστικό, στο οποίο τραγουδούσε ο Γιόκο Τανέφσκι/ Ѓоко Таневски, που πραγματικά ήταν κατά της Ελλάδας, τώρα το πρόβλημα είναι  ο στίχος : „Јас Македонец, а она Русинка“ που θα πει ‘Εγώ είμαι Μακεδόνας και  εσύ μια Ρωσίδα’.
Το οποίο,  σύμφωνα με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, διαστρεβλώνει την Ιστορική Αλήθεια.
Ενώ οι Έλληνες απασχολούνται με το τι συμβαίνει για το σχεδιασμό μας στην Eurovision,  ο Βλάτκο Ιλιέφσκι έχει γυρίσει, ήδη το σχετικό βίντεο για το τραγούδι «Ρωσίδα» και για τα υπόλοιπα δεν ενδιαφέρεται καθόλου.


«Κρίμα που δεν έχουμε και την ελληνική εκδοχή του «Ρωσίδας»,  θα προκαλούσε ‘σοκ’ ».
Το γεγονός πάντως είναι πως το τραγούδι θα μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και αυτό είναι μέσα στο ‘παιχνίδι’.
Πάντως, το τραγούδι «Ρωσίδα» είχε καλή υποδοχή. Το τι είναι το ‘η Ρωσίδα’  θα το ανακαλύψετε στις τηλεοπτικές οθόνες σας την Δευτέρα.

--

(σ.σ. Το τραγούδι αναφέρεται σε ένα ‘Μακεδόνα’ των Σκοπίων, Σλάβο δηλαδή, που ερωτεύεται μια ρωσίδα. Ο επίμαχος στίχος είναι «εγώ είμαι Μακεδόνας και εσύ μια Ρωσίδα», που προκάλεσε την μήνιν του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου που κατέθεσε επερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού για την συνεχή προπαγάνδα των Σκοπίων που εξακολουθεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες)