Βουλγαρία: Αλληλοκατηγορίες Προέδρου και υπουργού Άμυνας


Μάρτιος 30, 2011.

"Εμφανίζεται ως αρχιστράτηγος" γράφει επικριτικά ο Βούλγαρος υπουργός
Άμυνας για τον πρόεδρο της Βουλγαρίας
Για …αμφιθυμία κατηγόρησε ο υπουργός Άμυνας τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, απορρίπτοντας τις επικρίσεις που εξέφρασε σε ανοικτή επιστολή του, την Δευτέρα,  για την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της βουλγαρικής άμυνας.

Ο Παρβάνοφ στην προσωπική ιστοσελίδα του επέκρινε την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, ότι υποτιμά την απειλή της ασφάλειας της χώρας και ασχολείται, κυρίως, με τις εκπαιδεύσεις των στελεχών του υπουργείου για εκστρατευτικές αποστολές του βουλγαρικού στρατού.


« Αφήνω κατά μέρος  αν έχει το δικαίωμα, ο πρόεδρος,  με την επίσημη θέση που κατέχει, να εμφανίζεται ως αρχιστράτηγος και να ασχολείται με την εθνική άμυνα. Με ευκολία, μάλιστα,  επικρίνει θέματα  για τα οποία δεν φέρει καμιά πολιτική και θεσμική ευθύνη»

Και θα προσθέσει:
«Επιπλέον, αυτή η δυαδικότητα, είναι χαρακτηριστικό του προέδρου, ο οποίος αποφεύγει πάντοτε ζητήματα ευθύνης του σε τυχόν αρνητικές διεργασίες στις δύο θητείες του» γράφει, προς απάντηση του Παρβάνοφ, ο Βούλγαρος υπουργός.

Κατηγόρησε, ακόμη  τον πρόεδρο της Βουλγαρίας πως «είναι ακατανόητο να μην μιλάει για τις δαπάνες που έγιναν στον τομέα της άμυνας, στο παρελθόν».

«Οι διαπιστώσεις του Παρβάνοφ ότι το υπουργείο Άμυνας στηρίζεται αποκλειστικά στην υλοποίηση προγραμμάτων, εκστρατευτικών καθηκόντων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, αποτελεί, βαθιά παρανόηση», σημείωσε ο Άνγιου Άγγελοφ.
--
Τίτλος: «Военният министър обвини Първанов в двойнственост»
Δημοσίευση: mediapool.