Ισλαμική Τρομοκρατία: Σε ύφεση αλλά υπαρκτή για Ευρώπη



-σύμφωνα με έκθεση της Europol-

Μάρτιος 12, 2011.
Οι επιθέσεις των ριζοσπαστών μουσουλμάνων
μειώθηκαν σημαντικά
 κατά την τελευταία διετία στην Ευρώπη
Η ισλαμική τρομοκρατία παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με μια έκθεση της Europol.
Εκτός από τους ριζοσπάστες μουσουλμάνους τα μέλη-κράτη, της Ε.Ε., απειλούνται σε μικρότερο βαθμό από εθνικιστές, αυτονομιστές, αριστερούς και αναρχικούς τρομοκράτες, σύμφωνα με την έκθεση.
Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ μειώθηκε κατά το 2009 κατά 33 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2008 και σχεδόν στο ήμισυ σε σύγκριση με το έτος 2007.


Κατά το 2009, έξι χώρες ανέφεραν 294 περιπτώσεις τρομοκρατικών επιθέσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αποτρέψεις των επιθέσεων αυτών. Επίσης σημειώθηκαν 124 βομβιστικές επιθέσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με σχετική αναφορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σε δεκατρείς χώρες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Βρετανία, συνελήφθησαν, συνολικά, 587 άτομα με την υποψία συμμετοχής τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις και ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 22 τοις εκατό μικρότερος από το 2008 και 30 τοις εκατό μικρότερος από το 2007, σύμφωνα με την έκθεση της Europol, η οποία συντάχθηκε προ διμήνου.

--
Τίτλος: «Исламскиот тероризам е најголемата закана за европските земји»
Δημοσίευση: kurir.