Σερβία: Μόνο με ταυτότητες σε Σκόπια και Κροατία



Μάρτιος 3, 2011.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, χθες κάλεσε την πΓΔΜ και την Κροατία να καταργήσουν τις συνοριακές διαδικασίες και να καθιερώσουν την ελεύθερη διάβαση των πολιτών τους, με την ένδειξη, μόνον, της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Όπως τόνισε, αυτή η απόφαση, η οποία είναι πρωτοβουλία του ιδίου,  συμφωνήθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών των δύο χωρών.



«Η Σερβία έχει, ήδη, εφαρμόσει το καθεστώς αυτό με το Μαυροβούνιο και την Βοσνία/Ερζεγοβίνη και οι πολίτες ταξιδεύουν μόνο με την αστυνομική τους ταυτότητα. Αυτή η απόφαση είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες των πολιτών μας που τους δίνεται, με τον τρόπο αυτόν, η δυνατότητα να ταξιδεύσουν ελεύθερα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός.


Ο Ντάτσιτς, υπενθύμισε ότι όλα τα βαλκανικά κράτη, όταν θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δέχονται τους πολίτες της Ευρώπης χωρίς διαβατήρια, «γιατί  να έχουν, τότε, ευνοϊκή μεταχείριση οι πολίτες της Εσθονίας ή της Φινλανδίας και να μην γίνει αυτό από τώρα στους πολίτες των χωρών μας;», είπε ο Ντάτσιτς.


Τίτλος: «Во Македонија и Хрватска со лични карти!»
Δημοσίευση: Вечер, 3.3.2011.