Υπόνοιες για αλβανικά όπλα στον Καντάφι


Μάρτιος 27, 2011.
Νατοϊκές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε πλοίο,  που μετέφερε
οπλισμό στη Λιβύη
Το ΝΑΤΟ έχει εντείνει τον έλεγχο στα χωρικά ύδατα της Αλβανίας με στόχο να αποτρέψει την προμήθεια όπλων προς  το καθεστώς του Λίβυου προέδρου, Μουαμάρ Καντάφι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αλβανικού πρακτορείου ΙΝΑ,  ανοικτά των αλβανικών χωρικών υδάτων, από τις νατοϊκές δυνάμεις ελέχθη πλοίο το οποίο ήταν ύποπτο για διακίνηση  όπλων  προς τη Λιβύη.  
Διαπιστώθηκε ότι το πλοίο μετέφερε οπλισμό που είχε προορισμό τη Λιβύη. Δεν αναφέρθηκε, εντούτοις, αν το πλοίο είχε σημαία Αλβανίας ή Κίνας.


Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι ναυτικές δυνάμεις της Συμμαχίας κατάφεραν να εντοπίσουν και να κατασχέσουν περίπου 100 χιλιάδες τόνους πυρομαχικών, όπλα τύπου Καλάσνικοφ ΑΚ47, πυροβόλα 56 χιλιοστών τύπου Μακάροφ , πιστόλια, ρουκέτες, όλμους 83 χιλιοστών, συσκευές νυκτερινής παρακολούθησης και άλλα πολεμικά εξαρτήματα.
Μετά την επέκταση των κυρώσεων και την έναρξη της επίθεσης κατά του Καντάφι, το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει τον έλεγχο των θαλάσσιων διαδρομών, μέσω των οποίων γίνονται εισαγωγές όπλων στη Λιβύη κυρίως από τις χώρες: Κίνα, Σουδάν, Αλβανία και Μαυροβούνιο.
Σύμφωνα με νατοϊκές πηγές, ο Καντάφι υποσχέθηκε πολύ υψηλές τιμές σε φίλους που θα προμηθεύσουν οπλισμό στη Λιβύη.
--
 Τίτλος: «NATO kontrollon ujërat detare të Shqipërisë»
Δημοσίευση: ΙΝΑ