Sitel: Η Ελλάδα μας αποκαλεί ‘Γυφτοσκοπιανούς’ και Σλαβοφασίστες

Πλάνο της σκοπιανής τηλεόρασης για την εφημερίδα 'Στόχος'


Μάρτιος 27, 2011.
 «Ο πρωθυπουργός των Γυφτοσκοπιανών, ο Σλαβοφασίστας Γκρούεφσκι»
Ενώ η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το Δικαστήριο της Χάγης, ότι τα Σκόπια ακολουθούν επιθετική πολιτική, μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει, ασυγχώρητα,  ως φασίστες τον ‘μακεδόνα’ πρωθυπουργό και το ‘μακεδονικό’ έθνος και φυλή.
Sitel:  "πρωθυπουργός των Τσιγγάνων- Σκοπιανών" ο Γκρούεφσκι
Αυτές οι βρισιές του νότιου γείτονά μας προέρχονται από την πρωινή αναφορά της ιστοσελίδας της εφημερίδας ‘ΣΤΟΧΟΣ’.
Το  μέσο αυτό ενημέρωσης, βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του ακροδεξιού κόμματος του Καρατζαφέρη. Ο ΛΑΟΣ διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και επικρίνει την ελληνική πολιτική στο θέμα της ονομασίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες αντιδράσεις για τα αναγραφόμενα στην εφημερίδα, ούτε αναφέρθηκαν κυρώσεις.
Η εφημερίδα αναφέρεται στην άκαρπη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γκρούεφσκι.


Ενώ οι υπερασπιστές της Ελλάδας στη Χάγη αρνήθηκαν ότι έθεσε βέτο στην ένταξη της πΓΔΜ, ο κ. Παπανδρέου για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε απλώς ότι « το ζήτημα της ονομασίας είναι ανοικτό και η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει την είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Παρά τις σαφές δηλώσεις του Φούλε ότι  είναι καιρός να επιλυθεί η διαφορά αυτό το έτος, οι ελληνικές πηγές μιλούν ότι στη συνάντηση δεν έγινε τίποτε καινούργιο. Και τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν το Status quo, οι διαπραγματεύσεις έχουν νεκρωθεί και περιμένουν την απόφαση για το όνομα.
Τον ελληνικό εθνικισμό πυροδότησε η δήλωση του Τούρκου επισήμου Εγκεμέν Μπαγκίς στα Σκόπια, που τα αποκάλεσε ‘Μακεδονία’, πατρίδα του Αλεξάνδρου.
«Δεν έχει σημασία πως θα τελικά θα επιλυθεί η διαφορά με την Ελλάδα, η Τουρκία και όλος ο κόσμος σας αποκαλεί ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, μια χώρα που προέρχεται από τον Μέγα Αλέξανδρο», είπε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Η δήλωση αυτή του Μπαγκίς, απευθυνόταν στην Ελλάδα, και για τους Έλληνες, αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η πΓΔΜ και τη Τουρκία βρίσκονται σε συμμαχία κατά της Ελλάδας.


Σνεζάνα Γιοβανόφσκα.

--
Τίτλος: «Грција обвинува за иредентизам а не нарекува Славофaшисти!?»
Sitel, 27.3.2011