Σερβία : Οι συνομιλίες δεν οδηγούν σε αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου


Μάρτιος 28, 2011.
«Η Σερβία δεν θα επιτρέψει  τη χρησιμοποίηση  των συνομιλιών που γίνονται μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις σε ζωτικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.
«Είμαι βέβαιος ότι κάθε ζωτικό θέμα των συζητήσεων έχει και μια άλλη πλευρά, η οποία συνδέεται με το ζήτημα του καθεστώτος, κοιτάξτε αυτήν την πλευρά, ίσως γίνεται  μια προσπάθεια από την Πρίστινα, προς τη Σερβία, για το άνοιγμα ενός μικρού παραθύρου,  για να δεχτεί μια λύση, που θα σήμαινε έμμεση αναγνώριση της 


ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, πράγμα το οποίο το Βελιγράδι δεν  μπορεί να επιτρέψει», δήλωσε ο Ντάτσιτς σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα «Μπλιτς’.
«Το Βελιγράδι επιδιώκει το διάλογο και το συμβιβασμό», είπε ο Ντάτσιτς, αλλά ο συμβιβασμός δεν σημαίνει ότι η μια πλευρά πρέπει να κερδίσει την άλλη.
Ο Σέρβος υπουργός, είπε στους δημοσιογράφους, ότι οι συνομιλίες μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας θα επεκταθούν σε διάφορα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές, αλλά δεν αναμένει την άμεση λύση όλων των προβλημάτων μέσα σε μια μέρα και θεωρεί πιθανό την δημιουργία μια ομάδας εργασίας για την εξεύρεση λύσεων σε πολλά από τα ζητήματα αυτά.
Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, ενώ οι συνομιλίες αναμένονται να συνεχιστούν, σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου.
--
Τίτλος: «Bisedimet nuk çojnë drejt njohjes së Kosovës»
Δημοσίευση: Telegrafi, 28.3.2011