Οι αλβανοτσάμηδες ζητούν να φύγει ο Έλληνας Πρόξενος


Μάρτιος 14, 2011.
Η αλβανική πόλη Φίερ απέχει 8 χιλιόμετρα
από την αρχαία ελληνική πόλη Απολλωνία
Ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σπετίμ Ίντριζι σε ομιλία του σήμερα σε οπαδούς του κόμματός του, στην πόλη Φίερ, ανέφερε ότι το «κόμμα των Τσάμηδων ζητεί επιμόνως την απομάκρυνση του προξένου Κορυτσάς, Θεόδωρου Οικονόμου.
«Ζητούμε, τώρα, δημόσια, από την αλβανική κυβέρνηση να κηρύξει τον Έλληνα πρόξενο «persona non grata»/ανεπιθύμητο. Επέστρεψε στην εργασία του, μετά από μια σοβαρή σοβινιστική συμπεριφορά, η οποία σκοτώνει την αξιοπρέπεια κάθε Αλβανού» τόνισε ο Ίντριζι.
Ο πρόεδρος του κόμματος PDIU, δήλωσε ότι αν δεν πραγματοποιηθεί η απαίτηση αυτή, θα απευθυνθεί εκ νέου στον αλβανικό λαό.


Κάλεσε, επίσης, τον λαό να συμπαρασταθεί στο κόμμα του, και ιδιαίτερα για ‘το μεγάλο εθνικό ζήτημα των τσάμηδων», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Το κόμμα μας ζητά την ένταξη της Αλβανίας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα εκπληρωθεί έτσι μια μακρόχρονη αναγεννησιακή μας φιλοδοξία. Ο ήλιος για μας ανατέλλει από τη Δύση. Πιστεύουμε στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα τα οποία στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και αυτή είναι η σημαία μας. Είμαστε υπέρ της ένωσης του αλβανικού έθνους, στην ένωση όλων των Αλβανών που ζουν στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, την πΓΔΜ, το Μαυροβουνιο, στην Τσαμουριά και στην Διασπορά», είπε ο πρόεδρος του κόμματος του κόμματος PDIU.

--

Τίτλος: «Idrizi: Konsulli grek i Korçës të shpallet non-grata»
Δημοσίευση: ΙΝΑ, 14.3.2011.