Σκόπια: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για …σημαίες




Μάρτιος 14, 2011.

Σκόπια.

«Νέες σημαίες για νέα δόση  πατριωτισμού» είναι ο τίτλος της σκοπιανής εφημερίδας, ‘ΒΡΕΜΕ’, που αντιμετωπίζει, επικριτικά την απόφαση της κυβέρνησης για την δαπάνη αυτή.
Γράφει χαρακτηριστικά:
«Στο πνεύμα της ενίσχυσης της εθνικής συνείδησης, πάνω από 100.000 ευρώ θα δαπανήσει η κυβέρνηση, τον επόμενο μήνα, για την αγορά νέων σημαιών σε διαφορετικά μεγέθη, από ελάχιστα εκατοστά μέχρι αρκετά μέτρα».


Η κυβέρνηση της πΓΔΜ έχει κυριολεκτικά γεμίσει τη χώρα με χιλιάδες σημαίες, οι περισσότερες των οποίων είναι αναρτημένες σε λεωφόρους, μνημεία, πλατείες, κυβερνητικά κτήρια και δήμους της επικράτειας.
Ο διαγωνισμός για νέες προσφορές, που ανακοινώθηκε, δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των σημαιών.
Όπως είπε ο διευθυντής του γραφείου Γενικών υποθέσεων της κυβέρνησης, Βάζο Ντονέφσκι, οι νέες σημαίες θα αντικαταστήσουν τις παλιές, ενώ ένα μεγάλο μέρος της νέας παραγγελίας θα τοποθετηθεί  σε κυβερνητικά κτίρια.
«Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση και την φτώχεια που υπάρχει, η ρύθμιση αυτή έχει ενταθεί τα δύο τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι η δαπάνη αυτή του δημοσίου είναι δικαιολογημένη, ως μέρος των κυβερνητικών σχεδίων για την ενίσχυση της εθνικής συνείδησης των πολιτών», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την προεδρία, κατά τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση, δια μέσω των υπουργείων και των δήμων ξόδεψε περισσότερα από 600.000 ευρώ μόνον για τους  ιστούς, που έχουν ύψος εννέα μέτρα, και για τις σημαίες.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εντολές η σημαία του κράτους πρέπει να είναι το καθημερινό θέαμα των πολιτών της πΓΔΜ…


--
Τίτλος: «Нови знамиња за нова доза патриотизам»
Δημοσίευση: ΒΡΕΜΕ, 14.3.2011.