Κοσσυφοπέδιο: Η Τουρκία θα βοηθήσει τις δυνάμεις Κοσόβου


Μάρτιος 26, 2011.

Από την επίσκεψη Σελίμι στην Τουρκία
Ο διοικητής  των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσόβου (KSF), στρατηγός Σουλεϊμάν Σελίμι, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας της KSF, πραγματοποίησε  επίσημη επίσκεψη τεσσάρων ημερών στην Τουρκία.
Σκοπός της επίσκεψης είναι  η γνωριμία και η ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους του τουρκικού στρατού.
Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο διοικητής των Δυνάμεων του Κοσσόβου, έγινε δεκτός από τον επικεφαλής του τουρκικού επιτελείου στρατού, στρατηγό Γκουντέρ Ασλάν και τον υπαρχηγό Ισίκ Κοσανέρ.
Στις συναντήσεις αυτές, οι οποίες είχαν υψηλό στρατιωτικό χαρακτήρα, εκφράστηκε η προθυμία του τουρκικού στρατού για τη ενίσχυση των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου και της δημιουργίας υψηλής εκπαίδευσης στα πρότυπα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.


 Εκφράστηκε, επίσης, και η αμοιβαία επιθυμία εντοπισμού συγκεκριμένων τομέων για περαιτέρω συνεργασία. Την ίδια ημέρα, ο στρατηγός Σουλεϊμάν Σελίνι επισκέφθηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο στην Άγκυρα, όπου έγινε δεκτός από τον διοικητή, στρατηγό  Ορχάν Ακμπάς.
Κατά την δεύτερη και την τρίτη ημέρα ο στρατηγός Σελίμι συμμετείχε σε δύο επίσημες συνεδριάσεις με τον Διοικητή του IV Σώματος Στρατού, στρατηγό Γιασάρ Γκουλέρ και τον γενικό διοικητή των δυνάμεων Αιγαίου, Νουσρέτ Τσντελέρ.
Την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του ο στρατηγός Σελίμι επισκέφθηκε μονάδες παρασκευής πολεμικού υλικού καθώς και  θωρακισμένων οχημάτων και ενημερώθηκε για τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των πολύ εξελιγμένων στρατιωτικών προϊόντων.

Οι συναντήσεις ήταν πολύ σημαντικές και μετά τις συναντήσεις με τους ανώτατους αξιωματούχους του τουρκικού στρατού υπογράφηκαν διάφορες συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Τουρκίας.
Το τουρκικό κράτος και συγκεκριμένα οι ηγέτες του τουρκικού στρατού,  έχουν  προσφέρει πολλές ευκαιρίες  για την ανάπτυξη των ικανοτήτων των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσόβου καθώς και της  προμήθειας σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.

--
«Turqia ndihmon FSK-në»
Botasot, 26.3.2011.