Πρώην πρόεδρος Αλβανίας: Το Κοσσυφοπέδιο είναι επαρχία της Αλβανίας

"Η ονομασία Κοσοβάρος, δεν έχει εθνική υπόσταση", υποστηρίζει ο πρώην Αλβανός πρόεδρος


Απρίλιος 11, 2011.

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Άλφρεντ Μοϊσίου/ Alfred Moisiu,  δήλωσε ότι ο όρος ‘Κοσοβάρος’ δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από ό, τι , δηλαδή, έχει ένας κάτοικος σε μια αλβανική επαρχία, όπως είναι η Λαμπερία ή η Μιρντίτα.


Ο Μοϊσίου εξέφρασε τις παρατηρήσεις του σχετικά με την τάση να προβαίνουν σε διαχωρισμό μεταξύ του αλβανικού έθνους και αυτού που αποκαλείται Κοσοβάρικο, ως νέο έθνος.
Στις  παρατηρήσεις αυτές προέβη, ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ακαδημία με την ευκαιρία της 12ης επετείου από του θανάτου του Αγκίπ Ραμαντάνι και άλλων αγωνιστών στη μάχη της Κόσαρα/ Кошара.

 «Το Κοσσυφοπέδιο είναι μια επαρχία της Αλβανίας. Όπως από τη Λαμπερία, και τη Μιρντίτα βγαίνουν τα Λαμπερίτης και Μιρντίτης έτσι και ο Κοσοβάρος βγαίνει από το Κόσοβο, αλλά όλοι αυτοί είναι Αλβανοί και δεν αποτελούν ξεχωριστή εθνότητα. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι είμαστε ένα έθνος που κακώς χωρίζεται με επίθετα. Σήμερα πρέπει να επαγρυπνούμε, όπως λέει και μια λαϊκή παροιμία: ‘ Το νερό ακούγεται που τρέχει αλλά ο εχθρός είναι αθόρυβος’», είπε, χαρακτηριστικά,  ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας.
--
Τίτλος: «Мојсиу: Косово е покраина на Албанија»
Δημοσίευση: Alsat-M, 11.4.2011.