Προειδοποίηση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για Αλβανία


Απρίλιος 19, 2011.

ΕΕ: "θα κριθεί η Αλβανία από τη διαδικασία των εκλογών"
Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποιεί για αλλαγή στάσης απέναντι στα Τίρανα, εάν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης της 8ης Μαΐου δεν ακολουθήσουν τα διεθνή πρότυπα.

Η δήλωση έγινε χθες από τον αριθμό δύο της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, Σλοβένο, Jelko Kacin.

«Αν τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμένουμε, τότε πρέπει να κάνουμε μια νέα συμφωνία που θα αλλάξει τη στάση μας προς την υπάρχουσα πολιτική ηγεσία της χώρας. Μια οργανωμένη και ολοκληρωμένη εκλογική διαδικασία- αν και δεν πρόκειται για βουλευτικές εκλογές- θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα για τους πολιτικούς, την κυβέρνηση και ειδικότερα για τα μέλη του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Kacin.


Αναφερόμενος στη συνέχεια στις αρνητικές απόψεις που διατυπώνονται μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία, πρόσθεσε, ότι  η Ένωση θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα και θα κριθεί από αυτές.

«Τα μέλη που θα αντιπροσωπεύσουν το Ευρωκοινοβούλιο, στις αλβανικές εκλογές,  δεν θα προέρχονται από την  ίδια πολιτική ομάδα, ώστε  να εξαχθεί η  πλέον αντικειμενική εικόνα που επικρατεί στην Αλβανία και από αυτήν θα κριθεί το ευρωπαϊκό μέλλον της», πρόσθεσε.
--
«PE do të rishikojë qëndrimin ndaj Shqipërisë»
ΙΝΑ, 19.4.2011.