Βουλγαρία: Δέσμευση Ban Ki Moon για βοήθεια στους απαχθέντες Βούλγαρους στο Σουδάν

Ο Μπαν Κι-Μουν πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία


Μάιος 6, 2011.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, δεσμεύθηκε να βοηθήσει στην απελευθέρωση των τριών βούλγαρων πιλότων που απήχθησαν στο Σουδάν τον παρελθόντα Ιανουάριο.


Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Ban Ki-moon με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη  στη Βουλγαρία και σήμερα είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας, Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Θα παραστεί, επίσης,  στην παρέλαση της Ημέρας της Ανδρείας που γίνεται κατά τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου.

Χθες, εξάλλου, το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έγινε σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των τριών Βουλγάρων. 

Οι σουδανικές αρχές  διαπίστωσαν ότι η Βουλγαρία είχε στείλει τους υπηκόους της στα σύνορα με τη Λιβύη για ανθρωπιστικούς σκοπούς και αυτός ήταν ο λόγος, ώστε  να συμμετάσχουν στο διάλογο, ο οποίος θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των πιλότων.


(Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου:  Τρεις πιλότοι βουλγαρικού ελικοπτέρου που εργάζονταν στα πλαίσια σύμβασης με τον ΟΗΕ, είχαν απαχθεί στο βόρειο Σουδάν, στις 30 Ιανουαρίου. Οι Βούλγαροι αποτελούσαν μέρος του ανθρωπιστικού προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών. Οι απαγωγείς, τότε, δεν είχαν ζητήσει λύτρα, αλλά τρόφιμα, ψωμί και απλά καθημερινά αντικείμενα)


--
Πηγή: 'Стандарт нюз '