Σκόπια: «Κατάσκοποι» ως υποψήφιοι βουλευτές…

"Άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές"


Μάιος 29, 2011.

 Οι πίνακες οι οποίοι έχουν αναρτηθεί με τις υποψηφιότητες των βουλευτών των εκλογών της 5ης Ιουνίου, εμπεριέχουν τουλάχιστον  11 υποψήφιους για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι έχουν συνεργαστεί με τις σκοπιανές μυστικές υπηρεσίες.


Πηγές αναφέρουν ότι η εκλογική επιτροπή δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι οι υποψήφιοι αυτοί ήταν ‘κατάσκοποι’ αλλά εντούτοις υπάρχει η υπόνοια για κάτι τέτοιο και η οποία, υποψία,  πλανάται πάνω από αυτούς.

Αν και δεν έχουν δημοσιευθεί τα ονόματα αυτών των υποψηφίων αλλά και με τα κόμματα που ‘κατεβαίνουν’, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι υποψήφιοι αυτοί,  που θεωρούνται ως συνεργαζόμενοι των μυστικών υπηρεσιών,  ανήκουν τόσο στα σλαβικά κόμματα όσο και στα αλβανικά της πΓΔΜ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους καταλόγους των πολιτικών κομμάτων έχουν αναγραφεί περίπου 1500 υποψήφιοι και αναπληρωτές.

Μέχρι στιγμής στην πΓΔΜ έχει αποσαφηνιστεί,   ότι πάνω από 1.000 ένα ενεργεία και πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών,  συμμετέχουν  στη εκλογική διαδικασία, όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της πΓΔΜ  Τριαντάφυλλος (Trendafil) Ιβανόβσκι καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  Νίκολα Ουγρίνοφσκι.

--
Πηγή: Lajmpress