Σκόπια: « Η Παπαδοπούλου λέει ότι η ελληνική αστυνομία ενήργησε σωστά»


Μάιος 11, 2011.

«Για το χθεσινό συμβάν στη Θεσσαλονίκη με τον διπλωματικό εκπρόσωπο της πΓΔΜ, η ελληνίδα επικεφαλής του διπλωματικού Γραφείου στα Σκόπια, κλήθηκε επειγόντως από το Σκοπιανό Υπουργείο Εξωτερικών, να παραλάβει τη διπλωματική διαμαρτυρία προς την Ελλάδα»


Η κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έλαβε τη διαμαρτυρία, αλλά δεν έγινε αποδεκτή, σχολιάζει το σκοπιανό κανάλι ‘Sitel’.
Η επικεφαλής του  ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου, ισχυρίστηκε ότι ο Σκοπιανός πρόξενος δεν τηρούσε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και σύμφωνα με την ίδια, η ελληνική αστυνομία ενήργησε ορθά και  ζήτησε να μην γίνεται πολιτική κατάχρηση του συμβάντος.

«Ο κ. Ντιμιτρόφσκι  διέπραξε πολυάριθμες παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Μετά τις συνήθεις διαδικασίες, που ακολουθεί  η ελληνική αστυνομία, του επετράπη δια φύγει. Ο κ. Ντιμιτρόφσκι ποτέ δεν βγήκε από το αυτοκίνητό του. Οι νόμοι του κράτους πρέπει να τηρούνται σε οποιοδήποτε. Νομίζω ότι στο περιστατικό δεν πρέπει να δοθεί πολιτική χροιά, ούτε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πολιτικών εντάσεων. Η Ελλάδα επιδιώκει και προσπαθεί να διατηρεί καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα», επεσήμανε η κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

«Όπως συνήθως», αναφέρει το κανάλι, «η ελληνίδα διπλωμάτης δεν αφήνει περιθώρια σε δημοσιογράφους. Μπήκε γρήγορα στο όχημά της στο οποίο οι πινακίδες τα γράμματα « ΜΚ»  ήταν καλυμμένα  με μαύρη ταινία.

«Όλα τα αυτοκίνητα που ανήκουν στην Ελληνική Διπλωματική Αντιπροσωπεία αναγνωρίζονται από το γεγονός ότι δεν έχουν σκοπιανό κωδικό.
Με διπλωματικό όχημα ήταν επίσης ο Ντιμιτρόφσκι αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ελληνική Αστυνομία, να κρατήσει επί 45 λεπτά τον πρόξενο στη μέση του δρόμου», είπε χαρακτηριστικά η σκοπιανή δημοσιογράφος Σνεζάνα Γιοβανόφσκα.

«Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες του καναλιού μας, πέρασε με κίτρινο και δεν είχε τη άδεια κυκλοφορίας μαζί του. Αν και ήταν σαφές ότι ήταν διπλωματικός υπάλληλος των Σκοπίων η ελληνική αστυνομία δεν τον άφησε να φύγει, μέχρι που μεσολάβησαν ανώτεροί  σκοπιανοί αξιωματούχοι.

Η αστυνομία ήταν διατεθειμένη να τον συλλάβει σε αντίθεση με τη συνθήκη της Βιέννης, κατά την οποία προστατεύονται οι διπλωμάτες. Τελικά επεβλήθη στον σκοπιανό διπλωμάτη ένα πρόστιμο.

«Σύμφωνα με  τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, επισημάνθηκαν στην κ. Παπαδοπούλου οι παραβιάσεις της αναφερομένης συνθήκης και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το συμβάν να διερευνηθεί πλήρως και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», ανέφερε η δημοσιογράφος του καναλιού.
--
Πηγή : Sitel