Αλβανός Πρόεδρος: Θετικό το αίτημα για προξενείο στο Μοναστήρι

Το Μοναστήρι



Μάιος 30, 2011.

Μετά από αίτημα του αλβανικού Πολιτιστικού-Πατριωτικού Συλλόγου του Μοναστηριού, της πΓΔΜ, για άνοιγμα αλβανικού προξενείου στη πόλη αυτή, το πρώτο μήνυμα ήρθε από την προεδρία της Αλβανίας, σημειώνει η εφημερίδα ‘ΜπόταΣότ’.


«Με περισσή προσοχή και ενδιαφέρον  διάβασα το περιεχόμενο της επιστολής σας που απευθύνονταν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπαμίρ Τόπι, για το αίτημά σας να ανοίξει Προξενικό Γραφείο της Αλβανίας στην πόλη Μοναστήρι της πΓΔΜ.

Για την πρωτοβουλία σας αυτή θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην  ευγενική και πατριωτική αποστολή σας, και για το θέμα της διπλωματικής αντιπροσωπείας θα το θέσω στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είναι ο ανάλογος φορέας για την υλοποίηση της αποστολής αυτής», αναφέρει στην επιστολή του,  ο πρόεδρος της Αλβανίας.

Ο αλβανικός σύλλογος του Μοναστηριού, είχε ζητήσει πριν μερικούς μήνες, να ανοίξει αλβανικό προξενείο, όπως υπήρχε και πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αλβανικού συλλόγου Φεργκίμ Ντεμίρι,  ο δήμαρχος του Μοναστηριού/Μπίτολα, Βλαντιμίρ Ταλέφσκι, έχει υποσχεθεί ότι θα διαθέσει ένα τμήμα του δημαρχιακού κτιρίου για τη στέγαση του αλβανικού προξενείου.

Σήμερα στο Μοναστήρι υπάρχουν πάνω από 12 προξενεία, από όλες σχεδόν τις βαλκανικές χώρες και  από χώρες της δυτικής Ευρώπης.
--
Πηγή: Botasot