Αλβανός πολιτικός Σκοπίων: ‘Να ανατρέψουμε τη ναζιστική κυβέρνηση του Γκρούεφσκι’


Μάιος 18, 2011.

«Όλοι οι Αλβανοί πρέπει να ενωθούν για να αντιμετωπίσουμε μαζί την καταστροφή της ταυτότητάς μας. Μόνο ενωμένοι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας ως έθνος», δήλωσε ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος, DPA,  των Σκοπίων, Μεντούχ Τάτσι, μιλώντας την Τρίτη στο χωριό  Ντέμπρεστε του δήμου Ντόλνενι.
Ο Τάτσι επεσήμανε ότι όλος ο  κρατικός προϋπολογισμός του δημόσιου χρήματος αντί να πάνε στις επενδύσεις και στη βελτίωση της ζωής του λαού, σπαταλούνται  στην ανέγερση μνημείων.


«Οι Αλβανοί δικαιούνται να πάρουν το μερίδιο τους από τον προϋπολογισμό», τόνισε ο Τάτσι.
Στην ομιλία του η οποία μεταδόθηκε και τηλεοπτικά είπε ότι αν το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών είχε έρθει στην εξουσία της  πΓΔΜ το 1998, από το 2001 οι Αλβανοί θα ζούσαν δέκα φορές καλύτερα από ότι σήμερα.

Αναφερόμενος στην ονομασία της χώρας ο Αλβανός πολιτικός των Σκοπίων:

« Πρέπει να κάνουμε γρήγορα έναν συμβιβασμό για το όνομα ώστε να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να αρχίσουν οι επενδύσεις. Τώρα δεν έχουμε να φάμε ψωμί και γι’ αυτό πρέπει να καταψηφίσουμε τη ναζιστική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Τάτσι.
Στην ομιλία του παρότρυνε τους Αλβανούς να τιμωρήσουν ‘όλους αυτούς που είπαν ψέματα στο λαό’.

--
Πηγή: Α1, 18.5.2011.

Ο Αλεξαντάρ ο Μακεντόνσκι, ο Βέλικι
Αλέξανδρος ο Μακεδών, ο Μέγας

Με αφορμή το πιο πάνω δημοσίευμα και την αναφορά του Αλβανού πολιτικού στην σπατάλη υπέρ της  ‘μνημειομανίας’ των Σκοπιανών, παρατηρούμε ότι οι φωτογραφίες με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φυλάσσεται σε υπόστεγο αεροπλάνων στα Σκόπια, συνεχίζονται να προβάλλονται στα σκοπιανά ιστολόγια. Ακολουθεί και ένα βίντεο που συνοδεύει τις φωτογραφίες που δείχνει το σιντριβάνι της πλατείας των Σκοπίων όπου θα στηθεί το χάλκινο άγαλμα.