Τούρκοι Μουσουλμάνοι : «Καταδικάζουμε την αμερικανική τρομοκρατία»

Τουρκικές Οργανώσεις Ριζοσπαστών Μουσουλμάνων κατήγγειλαν την
"αμερικανική τρομοκρατία" σε συνάντηση που είχαν σε ξενοδοχείο της
Κωνσταντινούπολης.
"Καταδικάζουμε την αμερικανική τρομοκρατία" ήταν το σύνθημα των Οργανώσεων


Μάιος 19, 2011.

Το τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας- ΙΑΒ, (Insani Yardim Vakfi) το οποίο διαδραματίζει κεντρικό ρόλο  στη διοργάνωση της επικείμενης αποστολής του στολίσκου στη Λωρίδα της Γάζας (Ελευθερία, Στολίσκος Νο 2), συμπεριέλαβε στους κόλπους της και άλλες τουρκικές ισλαμικές οργανώσεις και κατήγγειλαν από κοινού τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τους Αμερικανούς.
Στις 5 Μαΐου, οι οργανώσεις συγκάλεσαν συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο των προαστίων της Κωνσταντινούπολης και εξέδωσαν  κοινή δήλωση καταγγέλλοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο εκπρόσωπος  του ΙΑΒ, Οσμάν Αταλάι, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή της νηοπομπής του ‘Μαβή Μαρμαρά’, δήλωσε ότι η δολοφονία  του Μπιν Λάντεν, ήταν σαφώς παράνομη και ζήτησε την καταδίκη της ‘αμερικανικής τρομοκρατίας’.

Η καταγγελία αυτή ήταν ένα ακόμη παράδειγμα του αντιαμερικανισμού  και της αντιδυτικής ριζοσπαστικής ισλαμικής ιδεολογίας, από την οποία διακατέχεται το τουρκικό Ίδρυμα και η οποία είχε εκφραστεί με δηλώσεις του Μπουλέντ Γιλντιρίμ και υποστηρίχθηκε από το ΙΑΒ και πρόσφατα από τα παγκόσμια δίκτυα Τζιχάντ.

Ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις του, σχετικά με το στολίσκο που προγραμματίζεται για τα τέλη Ιουνίου. Στις 11 Μαΐου δήλωσε στην Ισλαμική τουρκική τηλεόραση ‘Κανάλι 5’ ότι το Ίδρυμα Ανθρώπινης Βοήθειας, δεν θα διστάσει να θυσιάσει  σαχίντ για την επίτευξη του στόχου του στολίσκου του, αφού η δικαιοσύνη είναι με την πλευρά του.

Κάλεσε, ακόμη, το Ισραήλ να ‘ενεργήσει με σύνεση’ και το προειδοποίησε να μην επιτεθεί στο στολίσκο γιατί αυτό θα εμπλέξει όλες τις χώρες του κόσμου. Υποσχέθηκε να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια από την οργάνωσή του προς τη Λωρίδα της Γάζας και καυχήθηκε ότι  με την πάροδο του χρόνου οι εισφορές που έρχονται από ιδιώτες ανήλθαν στα 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ την τελευταία φορά είχαν συγκεντρώσει 10 εκατ. δολάρια.

Οι αντιδράσεις των τουρκικών ισλαμικών οργανώσεων για τη θανάτωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Στις 5 Μαΐου του 2011, αρκετές οργανώσεις συναντήθηκαν στο Hotel Reşadiye του προαστίου Φατίχ της Κωνσταντινούπολης και εξέδωσαν κοινή δήλωση με την καταγγελία της ‘αμερικανικής τρομοκρατικής επίθεσης’ κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Μεταξύ των οργανωτών της ΙΑΒ ήταν η  ‘Μαζλούμντερ’, μια ισλαμική τουρκική οργάνωση, μέλη της οποίας συμμετείχαν στον στολίσκο του «Μαβή Μαρμαρά’. Στη δήλωση τους κατήγγειλαν, επίσης, και δημόσια πρόσωπα της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και τον Πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιουλ, που δικαιολόγησε την αμερικανική επίθεση κατά του Μπιν Λάντεν.

Μετά τη κοινή δήλωση, οι εκπρόσωποι των διάφορων ισλαμικών οργανισμών απηύθυναν ομιλίες. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο εκπρόσωπος της ΙΑΒ, Οσμάν Αταλάι, κύριος διοργανωτής της προπαγάνδας για τη συμμετοχή των ισλαμιστών στο στολίσκο του Μαβή Μαρμαρά.

Ο Οσμάν Αταλάι επιτέθηκε έντονα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών στην ομιλία του, τις οποίες κατηγόρησε για τη θανάτωση χιλιάδων ιρακινών και πακιστανών αμάχων. Υποστήριξε ότι εκατομμύρια άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στη Φαλούτζα, σπάζοντας το διεθνές δίκαιο. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι η δολοφονία του Μπιν Λάντεν ήταν, σαφώς, παράνομη και ότι η «αμερικανική τρομοκρατία» πρέπει να καταδικαστεί.

Ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, που πήρε το λόγο είπε χαρακτηριστικά:

«Ας εξετάσουμε», είπε, «όλους τους πολέμους στον κόσμο».
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοτώνουν  Μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν.
Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ σκοτώνουν μουσουλμάνους στην Τσετσενία
Η Κίνα σκοτώνει μουσουλμάνους στο βόρειο Τουρκεστάν.
Το Ισραήλ σκοτώνει μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη.
Κατηγόρησε, ακόμη, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες και την Ινδία για επιχειρήσεις κατά των μουσουλμάνων.

«Ένας Μουσουλμάνος», συνέχισε, «δεν μπορεί  να νικηθεί από καταπιεστές και άπιστους»…

Και ο ομιλητής θα τελειώσει το λόγο του,  με την εκτίμηση ότι  ‘θα έρθει γρήγορα η μέρα που ο έλεγχος του κόσμου θα βρίσκεται σε μουσουλμανικά χέρια»..
--
Πηγή: The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center